Gå tilbake til:
Du er her:

Smil fra øre til øre da sykehjemmene tråkket til

Det var olympisk stemning da sykehjem fra hele byen møttes til rickshawritt og rullatorløp på Festplassen. Se alle bildene:

Over 300 påmeldte beboere, ansatte og frivillige satte onsdag farge på Festplassen da det ble arrangert "olympiske leker" for sykehjem. På programmet sto rullatorløp, sykkelritt med rickshaw rundt Smålongeren, leker fra gamledager og kåring av flotteste kake.

SE BILDENE: se bildeserien for flere bilder

- Helt topp!

Magnhild og Asbjørn Rygg var med en fargerik gjeng som hadde troppet opp fra Arna helseheim, og synes det var kjekt å komme seg ut. Det samme mente 99 år gamle Eilif Backer-Røed fra sin posisjon i en velpyntet richshaw. Både han og Solveig Karlsen (74) holder til vanlig til på Metodisthjemmet men var for anledningen i en sykkelvogn pyntet med raggsokker, ballonger og broderi.

- Helt topp dag, sier Eilif, og får støtte fra Solveig, som også var med under sykehjemsrittet under sykkel-VM i fjor.

Veldig vellykket

Ulset sykehjem sikret seg gull i rickshawrittet og var strålende fornøyd.

- Dette var veldig kjekt. Jeg ser allerede på de bebooerne vi har hatt med oss at dette har skapt sterke minner. De smiler fra øre til øre, sier avdelingsleder Tove Ådland. Hun og institusjonsleder Marit Wolfe hadde med seg fem beboere, fire ansatte og en sykkelvert.

Luft under vingene

Velkledde Rut Johannesen fikk testet både bowling og å kaste svamp på en leder.

- Veldig fint og koselig, kjekt å komme seg ut å få luft under vingene, selv om vi har det fint på sykehjemmet også, sier hun, som nå bor i Sandviken fordi St.Johanneshjemmet er under rehabilitering.

- Det er kjekt å få litt nye impulser. Det er ikke farlig å bli gammel i Norge, slår hun fast.

Over all forventning

- Dette gikk over all forventning. Det har vært høy konkurransefaktor, flotte kaker og kjempegøy. Heldig med været var vi også, oppsummerer frivillighetskoodinator i Etat for sykehjem, Margrethe Moss-Iversen Lundegård.