Gå tilbake til:
Du er her:

Åpnet nytt demenstilbud i Arna

Stølsvegen kafé åpnet dørene tirsdag 2. oktober i et fullsatt lokale på aktivitetssenteret på Arna helseheim. Kafeen er et treffsted for personer med demens og deres pårørende.

- Jeg har skrevet en ode til Stølsvegen kafé, sa trubadur Tommy Sulen og stemte i til stor glede for gjestene på kafeen:

«Vi er samlet her til et åpningslag

På Stølsvegen kafe

Her kan mennesker møtes prate og le

På Stølsvegen kafe»

Leder for aktivitetssenteret i Stølsvegen, Grete Pedersen, ønsket alle gjestene hjertelig velkommen til åpningen.

- Jeg er veldig glad for at dere er her i dag, og håper Stølsvegen kafé kan bli et godt sted å være for personer med demens og nærpersoner her i Arna. Jeg må også takke de frivillige som har meldt seg, og som ønsker å være frivillige her. Det setter vi pris på, sa Grete.

Del av prosjekt

Helga Sagen er prosjektleder for «Dagsenter i nye roller». En del av prosjektet, som ser på innhold og organisering av tilbud på dagtid til hjemmeboende eldre, er å opprette lavterskel møteplasser som er åpne på kveldstid. I begrepet lavterskel ligger en forståelse for at frivillige er sterkt delaktige i tilbudet.

- I samarbeid med frivillige og fagpersoner ønsker vi å tilrettelegge for et godt sted å treffes for en kaffekopp og en god prat, fortalte Helga.

Den andre i sitt slag

- Det er viktig for oss i Bergen kommune at det finnes møteplasser i nærmiljøet, og fra før har vi Teatergaten kafé på Engensenteret. Når vi nå skulle starte en kafé til var det et naturlig valg å velge Arna – her vet vi at frivillighetsånden og viljen er stor, sa enhetsleder for Aktivitet og mestring, Kjerstin Eikrem og erklærte Stølsvegen kafé for åpnet.

Utover kvelden ble det allsang med kjente slagere, hvit dame og god stemning med drøs over en kaffekopp. De frivillige ved Stølsvegen kafé ønsker hjertelig velkommen tilbake til neste åpningsdag tirsdag 16. oktober kl. 17.00. Kafeen holder åpent annenhver tirsdag til og med 11. desember.