Gå tilbake til:
Du er her:

Nytt bofellesskap for personer med utviklingshemming

Åtte nyoppussede leiligheter skal bli hjem for åtte voksne personer med utviklingshemming. – Et hjem har mye å si for å ha det godt, sier helsebyråd Rebekka Ljosland.

Byrådet i Bergen vedtok i planen "Et helt liv med mening, vekst og utvikling" å etablere rundt 130 boliger de kommende fem årene, for mennesker med utviklingshemming.

Bort med boligkø

Onsdag markerte helsebyråd Rebekka Ljosland og byrådsleder Harald Schjelderup åpning av nye Vestlundveien bofellesskap i Fyllingsdalen.

– Byrådet har sagt at vi ønsker å kvitte oss med boligkøen vi har hatt i tår etter tiår. Vi har lagt flere hundre millioner på bordet og sagt at dette skal vi løse. Et hjem har så mye å si for å ha det godt, sier Rebekka Ljosland.

– Vi sier ikke at vi kjøper en bolig eller får en ny leilighet eller hus, men et hjem. Et sted der vi kan være oss selv, og trives med de tingene som gjør at vi er trygge og har det godt, sier helsebyråden.

Se video fra åpningen:

– Stor og viktig dag

I Vestlundveien blir det fire nye personer som får sin egen nyoppussede leilighet, i tillegg til fire personer som allerede bodde der da det var serviceleiligheter i bygget. Byrådsleder Harald Schjelderup sa på åpningsmarkeringen at det skal komme flere bofellesskap.

– Jeg håper dette er en stor og viktig dag for dem som flytter inn, familiene deres og dere ansatte. Jeg vil takke dere som skal drive dette og dere som har realisert prosjektet, sier Schjelderup.