Gå tilbake til:
Du er her:

Hjemmeboende er godt fornøyde med maten

Ny brukerundersøkelse viser at hjemmeboende er fornøyde med maten de får av kommunen.

Personer som på grunn av sykdom, skade eller funksjonsnedsettelse ikke klarer å tilberede eller handle inn varer, kan få levert middag hjem. Bergen kommune har nå gjennomført en spørreundersøkelse blant mange mottakere av middag, og 92 prosent av de spurte sier at maten lever opp til deres forventninger til hverdagsmat.

Jobber videre med kvaliteten

Undersøkelsen viser også at mange av brukerne velger bort ekstraretter som suppe og dessert, og de får dermed mindre middagsmat enn anbefalt.

- Selv om brukerne i hovedsak er fornøyde, ser vi av tilbakemeldingene at vi fortsatt må jobbe videre med tilberedingen av kjøtt, grønnsaker og poteter. Vi vil også vurdere om vi skal tilby større porsjoner for å sikre at alle får så mye middagsmat som de selv ønsker, sier byråd for helse og omsorg, Rebekka Ljosland.

Får velge selv

Mange brukere var ikke var klare over at de kan reservere seg mot retter de ikke liker.

- Vi har tatt initiativ til et prøveprosjekt som sikrer at brukerne selv får velge hvilke retter de får levert. Vi vil også jobbe med informasjonen som gis til brukerne. For eksempel er det ønskelig med et informasjonsskriv til hver ukemeny med gode tips til hva den enkelte kan gjøre for å få et enda bedre måltid, sier Ljosland.

Kommunen vil fremover bruke resultatene i dialogen med Matvarehuset AS som står for produksjon og levering av maten.