Gå tilbake til:
Du er her:

Kronet 40-årsjubileum med Spellemann-nominasjon

Tidligere kulturskoleelev Kygo nominerte Bergen kulturskole til publikumsprisen "Årets takk". Det skjer i året kulturskolen feirer 40 år.

Prisen, som er ny av året, deles ut til en organisasjon, gruppe eller enkeltperson som jobber for et grasrotmiljø i norsk musikk.

- Jeg vil takke Bergen kulturskole og alle pianolærerne jeg hadde opp igjennom årene, som holdt ut med meg, selv om jeg aldri øvde på en pianolekse, sier EDM-musikeren Kyrre Grøvell-Dahl i sin nominasjon.

Se Kygo melde inn Bergen kulturskole som kandidat til prisen "Årets takk"

Vinneren ble kåret under Spellemannsprisen i Oslo konserthus søndag 25. februar. Kulturskolerektor Mardon Åvitsland var på plass i salen, men kulturskolen nådde ikke helt til topps denne gangen.

Gratulerer med Spellemann-nominasjon! Hva tenker du om å bli nominert til denne prisen?

- Det var veldig overraskende og utrolig kjekt. Det er vårt mål å gi elevene en god start på interessen for kunst og kultur. Kygo har tatt lærdommen fra kulturskolen med seg videre og brukt den på helt nye måter. Vi er beæret over at han husker på oss.

Dette skjer samme år som kulturskolen fyller 40 år. Fortell om jubileet?

- Målet er at alle våre elever skal oppleve å være med i jubileumsmarkeringen. Planen er å utgi en jubileumsbok, og så skal vi har en serie med gratiskonserter gjennom året.

Først ut er en festforestilling i Håkonshallen torsdag 22. februar.

Oversikt over jubileumskonsertene finner du her

LES OGSÅ: Kulturskolen har ledige plasser