Gå tilbake til:
Du er her:

Feiret at Bergen er blitt en syngende kommune

Edvard Grieg kor, artist Marthe Wang og store og små fra Møhlenpris skole sang Bergen inn i satsingen "Syngende kommune" fredag.

Syngende kommune er en landsomfattende satsing i regi av Krafttak for sang, som Bergen kommune deltar i over tre år. Målet er å styrke den lokale sangkulturen, og det første året er det spesielt fokus på sang for barn og unge.

Mer sang i skolen

- I dag markerer vi noe som vi i kommunen synes er viktig, og noe som vi ønsker at alle i Bergen gjør mer av, nemlig å synge, sa kulturbyråd Julie Andersland som sto for den offisielle åpningen i Vitalitetssenteret på Møhlenpris.

4. klassingene Kaia Jones Fasmer og Lars Døsland Erlien fra Møhlenpris skole er enige med byråden i det.

- Vi synger veldig mye, og det synes jeg er gøy, sier Kaia.

- Vi synger hver dag, vi! Vi har noe som heter månedens sang. Den tror jeg det er rektor som bestemmer, men det gjør ingenting, for han velger alltid en gøy sang. Sangen som vi sang her i dag, har vi øvd på siden august! Jeg kan den helt utenat, forteller Lars.

Satser på kor

Prosjektleder i Bergen kommune, Ann-Kristin Nordal-Seljestokken, ønsker også at satsingen Syngende kommune skal ses i sammenheng med Bergens rike kormiljø, at det skal vokse og tilrettelegges for nye målgrupper.

- Det er et viktig satsingsområde i Bergen kommunes Amatørkulturplan, påpeker hun.

- Som Syngende kommune vil dessuten Bergen bli en del av et nasjonalt fagnettverk som tilbyr kompetansehevende samlinger for ansatte i barnehager, skoler og eldreinstitusjoner, sier Nordal-Seljestokken.

Les mer om satsingen på Krafttak for sang sine nettsider