Gå tilbake til:
Du er her:

Ga likestillingspris til I.L. Sandviken

Bergen kommunes pris for likestilling, inkludering og mangfold for 2017 er tildelt Idrettslaget Sandviken for det 40 år lange arbeidet med jentecup i fotball.

Dette er de fem siste vinnerne av Bergen kommunes pris for likestilling, inkludering og mangfold

2016 Nærmiljøet på Landås
2015 Fargespill
2014 Trond Dokken og Gjert Moldestad
2013 Richard Kiwanuka
2012 Bergen senter for minoritetsungdom

Prisen ble utdelt mandag 8. januar 2018 under et arrangement i klubbhuset til I.L. Sandviken. Leder for jentecupen, Laila Konglevoll, tok imot prisen på vegne av idrettslaget.

Jentecupen til I.L. Sandviken er i 2018 i sitt 40. år. I starten var det 12 lag som deltok. I 2017 var 220 lag med i cupen som samlet 3.000 fotballspillende jenter i alderen 6 til 19 år. Rundt 100 frivillige er med på å gjennomføre arrangementet.

Gir jenter en arena

- Høsten 2017 har vært preget av diskusjoner rundt kjønnsroller, forventninger og verdier. Idretten er viktig for svært mange barn og unge i oppveksten. Mange av samfunnets synlige forbilder er idrettsutøvere. Derfor ønsker vi å fremheve en klubb som har jobbet lenge for å gi jenter en arena hvor de kan utvikle seg innen idretten, sier juryleder Lubna Jaffery.

Bergen kommunes pris for likestilling, inkludering og mangfold deles ut én gang i året. Formålet med prisen er å fremme likestilling, inkludering og mangfold i samfunns- og eller arbeidsliv.

Fremmer like muligheter

Prisen tildeles enkeltpersoner, bedrifter, institusjoner eller organisasjoner i Bergen, som har tatt initiativ til eller gjennomført tiltak som fremmer like muligheter for individer og grupper uavhengig av kjønn, etnisitet, funksjonsevne og seksuell orientering.

Juryen for prisen har bestått av bystyremedlemmene Lubna Jaffery (Ap, leder), Eivind Hermansen (H), finansbyråd Dag Inge Ulstein, ledende hovedverneombud Eli Tysnes og tidligere prisvinner Richard Kiwanuka.