Gå tilbake til:
Du er her:

Mæland overrakte Norges mest attraktive by-pris til Bergen

- Jeg er sprekkferdig av glede og kan med hånden på hjertet si at Bergen virkelig har fortjent prisen, sa Mæland under overrekkelsen onsdag.

Hun viste videre til at Bergen kommune har jobbet jevnt og trutt i mange år - i samarbeid med bergensere som har tålt både graving og bygging, og i godt samarbeid med næringsliv og kulturliv.

- Debattene har vært mange, til vi er kommet hit vi er i dag. Infrastruktur, byrom og bydeler har blitt løftet, og det er all grunn til å være kjempestolte, sa Monica Mæland.

- Prispengene skal brukes til noe godt

Byrådsleder Roger Valhammer og byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti tok imot diplom og prispenger på 250.000 kroner på vegne av kommunen.

- Vi setter stor pris på å få denne utmerkelsen, og vi lover at pengene skal gå til noe godt, sa Valhammer.

Byråd Anna ElisaTryti takket juryen og fagfolk, politikere, innbyggere og utbyggere som sammen har tatt den bærekraftige utviklingen et stykke videre.

Se hvorfor Bergen fikk prisen:

Imponert jury

Juryleder Alexandria Aalgård fortalte at juryen var imponert over arbeidet som er gjort i Bergen. I begrunnelsen fremheves Bergen blant annet som modig og nytenkende og med gjennomføringskraft til å stoppe byspredning og styre byutviklingen i en bærekraftig retning. Bergen har en tydelig strategi for å fortette rundt det historiske sentrum og langs Bybanen. Juryen viser også til den sterke satsingen på byrom og nye forbindelser som knytter byen sammen og gjør den attraktiv. Les hele begrunnelsen