Gå tilbake til:
Du er her:

Har kåret vinner for designkonkurranse Torget - Bryggen

Juryen har valgt å gå videre med forslaget "Mot Vågen" i utforming av Torget - Bryggen.

Av de fem forslagene har juryen kåret "Mot Vågen" som vinner. Forslaget er levert at Asplan Viak AS sammen med Rodeo arkitekter, Sanden + Hodnekvam arkitekter, Zenlsk og studio Holmedal. Vinneren får et rådgivningsoppdrag i reguleringsplanarbeidet for Bybanen fra sentrum til Åsane, innenfor delstrekning 1.

Forslaget vant både hovedpremien for på beste helhetsgrep, og delpremie på beste løsning Bryggen– Nikolaikirkeallmenningen samt delpremie for beste utforming av Torget. Byutviklingsbyråd Rune Bakervik annonserte vinnerne og poengterte at målet med designkonkurransen er økt tilgjengelighet for de som oppholder seg og ferdes på Bryggen og Torget og økt attraktivitet til bymiljøet.

Best ivaretatt helheten

- Juryen mener "Mot Vågen" har best ivarettatt helhetsplanen i konkurransen. Prosjektet foreslår enkle grep som viser god forståelse av byrom og sammenhengen mellom byrom. Det har en positiv, tilbakeholden eleganse, sier jurymedlem Jostein Bjørbekk.

Juryen har også bestått av Torbjörn Andersson, Maria Molden, Morten Stige, Anne Iren Fagerbakke, Trude Mardal, Knut Hellås, Ingrid Haukeland og sekeretær Gisle Nataas.

Mange muligheter

Konkurransens overordnede mål var å vise områdets muligheter, og få belyst løsninger som gir best mulig integrering av bybane, ivaretar kulturmiljøet, og sikrer tilgjengelige og attraktive byrom med gode forutsetninger for et vitalt byliv. Forslagene har vært utstilt i Sentralbadet fra 24. mai til 28. juni.

Fem tverrfaglige team kvalifiserte seg til å levere forslag til plan- og designkonkurransen: arkitektkontorene Snøhetta, Asplan Viak, Arkitektgruppen CUBUS, TAG og Gottlieb Paludan.

SE ALLE FORSLAGENE: Her er bilder fra alle som deltok i konkurransen

Les mer om konkurransen

Prosjektmotto: Mot Vågen

Bruk av bildene under er gratis. Bildene kan bare brukes til redaksjonelt bruk. Alle bilder må krediteres slik: Illustrasjon: Mot Vågen

LES JURYENS BEGRUNNELSE: Se veldlagt PDF for juryens begrunnelse