Gå tilbake til:
Du er her:

Næringsministeren imponert over Samvirkesenteret

- Dette er Bergen på sitt beste, sa næringsminister Monica Mæland da hun fikk se Samvirkesenteret i bruk onsdag.

- Jeg er kjempeimponert. Her sitter over 30 offentlige og frivillige aktører fysisk sammen, i stedet for å sitte i hvert sitt hus. Jeg er sikker på at det er nyttig, og at man får høstet verdifulle erfaringer. Dette er Bergen på sitt beste, sier næringsminister Monica Mæland.

Hun var selv var delaktig med å få VM til Bergen den gang hun var byrådsleder. Onsdag var hun tilbake i rådhuset sammen med Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap og politiledelsen. De besøkte Samvirkesenteret som er etablert i Bergen Rådhus i forbindelse med sykkel-VM.

God koordinering mellom aktører

Totalt 127 personer fra 31 ulike aktører, blant annet brannvesenet, vegvesenet, Skyss, politiet, Forsvaret, Sivilforsvaret, helse, frivillige, teleoperatører, arrangøren Bergen 2017 og kommunen har sitt arbeidssted er samlet her fra tidlig morgen til sen kveld. Samvirkesenteret overvåker driften av bysamfunnet og samler informasjon fra viktige samfunnsområder. Hensikten er å håndtere en liten hendelse før det blir en stor hendelse. Samvirkesenteret har vært planlagt i ett år og oppskriften har vært "keep it simple", forteller leder for samvirkesenteret, Snorre Halvorsen. Han forteller at det som før kunne ta fire dager, fikser de nå på fire minutter.

Brukes til drift av storbyer i fremtiden

Byrådsleder Harald Schjelderup kunne konstantere at Samvirkesenteret allerede er en suksess. Så langt han har klart å finne ut, er dette ikke gjort andre steder i verden før.

- Denne lærdommen vil vi ta med oss videre til andre arrangementer. Dette er kunnskap vi ønsker å dele og som jeg mener kan betyr mye for måten vi driver storbyer på i fremtiden, sier Schjelderup.

- Dette er en verdensnyhet som vi håper også blir en verdenssuksess, sier Halvorsen.