Gå tilbake til:
Du er her:

Vinnere av kulturpriser i bydelene er kåret

Hvert år deles det ut kultur- og ungdomspriser blant ildsjeler og kulturaktører i alle bydeler og kulturdistrikter. Her er oversikt og bildeserie med årets vinnere.

Kulturpriser 2017

Kulturpris for Bergenhus

Kulturpris for Bergenhus 2017 er tildelt Shantykoret Cape Horn - for å ha underholdt Bergens befolkning i mer enn 40 år, og for sin innsats for å ivareta og synge seilskutetidens arbeidssanger og shantyer. Disse framføres med en stil som både skaper humør og får det til å lukte salt sjø!

Utdelingen ble gjort under Amatørkulturkveld på Kulruhuset Danckert Krohn 9. november.

Kulturpris for Fana og Ytrebygda

Kulturpris for Fana og Ytrebygda 2017 er tildelt Gunvor Bleiklie - for å ha ledet aspirantkoret og skolekoret på Kirkevoll i over 30 år. Kirkevoll skolekor har alltid holdt høy kvalitet og vært regnet som et av de beste skolekorene i regionen. Under Bleiklies ledelse har koret vært en viktig biragsyter til det viktige organisasjonsarbeidet som er gjort for barne- og ungdomskor på Vestlandet, blant annet gjennom organisasjonen Ung i Kor Vest.

Prisen ble delt ut på Fana kulturhus under åpningen av Kulturdager i Fana og Ytrebygda 22. oktober.

Kulturpris for Fyllingsdalen og Laksevåg

Kulturpris for Fyllingsdalen og Laksevåg 2017 er tildelt Kjell Birger Gravdal - for mangeårig innsats med tekst og ord i Bergen Vest. Gravdal skrev sine første dikt i 1961, og har siden bidratt både lokalt og nasjonalt med dikt og viser. Tekstene tar utgangspunkt i hverdagen vi lever i - fra det helt banale til de store eksistensielle spørsmålene. Han har en helt spesiell evne til å formidle tanker, synspunkt og ideer på en slik måte at alle forstår.

Utdelingen ble gjort under Amatørkulturkveld på Kulturhuset Danckert Krohn 9. november.

Kulturpris for Årstad

Kulturpris for Årstad 2017 er tildelt Bærekraftige liv Løvstakken - en viktig organisasjon på Løvstakksiden, som arbeider for å løfte folk ut av handlingslammelsen og inspirere til et liv verdt å leve for deg, de andre og kloden. Dette gjør de gjennom parseller de driver ved Tennisen, med temakvelder om dyrking, gjennom bruktklær-salg i Lokalt - organisasjonens lokale i Rogagaten, gjennom Vegetarmiddag hver mandag, og aktiv deltakelse i det lokale kulturlivet, blant annet under Løvstakkdagene hvert år.

Utdelingen ble gjort under Amatørkulturkveld på Kulturhuset Danckert Krohn 9. november.

Kulturpris for Åsane

Kulturpris for Åsane 2017 er tildelt Dag Vilsvik - en ildsjel som har inspirert og gledet utallige åsabuer gjennom mange tiår. Vilsvik ble "båret inn i dette kor-livet av sine foreldre" og startet Kor-Mix i 1986. Han har laget melodier og arrangementer til en rekke sanger, og har samarbeidet med en rekke kulturaktører i bydelen, med utgangspunkt i sin egen del av kulturlivet, nemlig bedehuskulturen. I mange år har prisvinneren organisert felles advents- og Julekonserter blant annet i Åsane gamle kirke, der andre kor og korps har vært gjesteartister. Alt korarbeidet er gjort på frivillig, ulønnet basis.

Prisen ble delt ut på Åsanekveld, under Kulturfest Åsane 5. november.

Kulturpris for Arna 2017: blir delt ut under Kulturdagar i Arna i april 2018.

Ungdomspriser 2017

Ungdomspris for Arna og Åsane

Ungdomsprisen for Arna og Åsane 2017 er tildelt Jan Olav Lien Hansen - for et flerårlig engasjement for det lokale kulturlivet og frivillig arbeid for svært mange av organisasjonene i Ytre Arna. Han har vært musikant i Arna Skulemusikklag, bruker og ungdomsleder i Ytre Arna bedehus, lyd- og lysmann og praktisk hjelp på utallige konserter og arrangementer i både Kulturhuset Sentrum, klubben, kirken og bedehuset. Han er den entusiastiske og ivrige men stille hjelperen, som alltid stiller opp og får andre til å skinne. Han er et strålende eksempel på at det finnes dugnadsvilje også hos ungdom.

Prisen ble delt ut på Åsanekveld, under Kulturfest Åsane 5. november.

Ungdomspris for Bergenhus og Årstad

Ungdomspris for Bergenhus og Årstad 2017 er tildelt Knøsetoppfestivalen - for å gi "verdens mest berømte smau" sin egen festival. Siden 2012 har en entusiastisk gjeng ekte bergensjenter utviklet en unik festival med en bitte liten scene, fem-kroners bod og duften av deilig hjemmebakst. Under fem-års jubileet i år møtte flere hundre opp på nabolagsfesten i smauet på Nordnes! Heller ikke i år hadde festivalen en eneste krone i budsjett – bare mange gode krefter som bidro.

Utdelingen ble gjort under Amatørkulturkveld på Kulturhuset Danckert Krohn 9. november.

Ungdomspris for Laksevåg og Fyllingsdalen

Ungdomspris for Laksevåg og Fyllingsdalen 2017 er tildelt Mathias Haaland Wang - for sitt bidrag til det yngre kulturmiljøet og som ambassadør for kulturutøvere fra Bergen vest. Wang har på rekordtid har etablert seg som musiker i musikkmiljøet i Bergen. Han beskrives av mange som en av byens mest begavede trommeslagere, og har siden han var 17 år opptrådt på anerkjente festivaler som Slottsfjell, Øya og Bergenfest sammen med bandet "Hage". Han er også en etablert produsent og låtskriver på høyt nivå - for tiden aktuell med prosjekter som Fred Well og Jonas Hibiki.

Utdelingen ble gjort under Amatørkulturkveld på Kulturhuset Danckert Krohn 9. november.

Ungdomspris for Fana og Ytrebygda: ble i år ikke delt ut, pga mangel på kandidater.