Gå tilbake til:
Du er her:

Kulturpriser til Dipha Thiruchelvam og Anette Fjæra Hermansen

Ungdomsprisen 2018 for Fyllingsdalen og Laksevåg bydeler gikk til Dipha Thiruchelvam og kulturprisen til Anette Fjæra Hermansen.

Dipha Thiruchelvam tildelt ungdomsprisen 2018

Fra juryens begrunnelse:

  • Dipha Thiruchelvam har for alvor gjort seg bemerket den siste tiden som en av Bergens råeste vokalister. Det har haglet lovord, ros og oppmerksomhet til henne og bandet 9 grader nord. De har hun turnert landet rundt, spilt på NRK og festivaler i inn- og utland. Gjennom hele sitt musikalske løp har hun formidlet musikk med egenutrykk, enten det er på Øyafestivalen eller som fløytelærer ved Damsgård skole. Sør-asiatiske rytmer, musisering og tamilsk språk forener vestlig popmusikk med tamilske tradisjoner. For unge jenter med innvandrerbakgrunn er årets vinner et forbilde og et eksempel til etterfølgelse.

Anette Fjæra Hermansen tildelt kulturprisen 2018

Fra juryens begrunnelse:

  • Anette Fjæra Hermansen har jobbet med Olsvik tensing siden 1995. Hun har stått for kontinuiteten og er en bærebjelke i organisasjonens arbeid med ungdom. Over 750 unge er blitt møtt med tålmodighet, forståelse og et brennende engasjement for kor. Frivillig arbeid er flyktig og ressurspersoner kommer og går. Men noen ildsjeler, som årets vinner har nå stått ved sitt engasjement i 19 år! I Olsvik Tensing får ungdom prøve seg innenfor musikk og sang uten press. Til ungdommer gir hun fra seg kompetanser som ansvar, mestring, selvtillit og selvfølelse. Verdier de for alltid vil ha med seg videre i livet. Hun har selv arrangert korstemmer til nesten 200 ulike sanger for koret.

Les mer om Kulturpriser og Ungdomspriser