Gå tilbake til:
Du er her:

Kulturpriser til Møhlenpris skolekorps og Egil Ertresvaag

Torsdag 29. november ble årets kulturpriser for Bergenhus og Årstad bydeler tildelt. Deler av juryens begrunnelser kan du lese under.

Kulturpris 2018 Bergenhus:

Tildelt Møhlenpris skolekorps ved Birte Aasen

"I årevis gled 17. mai toget på Møhlenpris nærmest lydløst gjennom gatene. Nå har foreldrene tatt grep for å redde dagen" skrev BA om Møhlenpris foreldrekorps 12. mai 2017.

Møhlenpruis skolekorps ble blåst i gang torsdag 23. august 2018 kl. 1800, og har nå 33 medlemmer. Pernille Stensrud er dirigent og musikkpedagogisk ansvarlig, og korpset har fire instruktører. Barna får individuell undervisning og samspilløvinger ukentlig.

Korpsspillingen skjer i SFO-tiden ved Møhlenpris skole og medlemskap i korpset er gratis, for at alle skal ha samme mulighet til å delta. Møhlenpris skolekorps kan tjene som et eksempel til etterfølgelse for andre korps som sliter med rekruttering.

Kulturpris 2018 Årstad:

Tildelt historiker Egil Ertresvaag

Egil Ertresvaag er leder av Bergens historiske forening, som forøvrig er Norges eldste historielag, stiftet i 1894. I tillegg er han leder av Bergen internasjonale folkedansklubb. Ertresvaag er et ja-menneske i ordets rette forstand, og har gjennom årene tatt på seg mange oppgaver og verv i det frivillige og amatørbaserte kulturlivet i Bergen.

Ertresvaag får kulturpris for Årstad, men mannens innsats aldri har latt seg stoppe av bydelsgrenser: Gjennom årene har tusenvis av bergensere hatt gleden av å få være med på byvandringer både i Bergenhus, i Årstad bydel og andre steder – alltid har prismottakeren guidet engasjert og med stor lokalkunnskap.

Han får prisen for å ha formidlet Bergen bys historie på en imponerende måte i mer enn 50 år, og for fantastisk innsats i det frivillige og amatørbaserte kulturlivet.