Gå tilbake til:
Du er her:

Nå kommer Kulturagentene i Loddefjord

Kulturagentene er en gratis aktivitetsklubb. Her får barn være detektiver som går på oppdagelsesferd i sitt eget nærmiljø, og sporer opp spennende opplevelser og åpne møteplasser.

  • Oppstart: 12. september 2019
  • Pris: Gratis!
  • Varighet: 12 ganger
  • Påmelding: Barn blir invitert inn i klubben via skolen sin. Klubben har plass til ca. 15 barn. Man tegner medlemskap for 1/2 år om gangen.
  • Alderstrinn: 5. trinn
  • Skoler: Loddefjord skole og Vadmyra skole
  • Klubbledere: Renate Rivedal og Kanyavee Smestad
  • Ideen til prosjektet er hentet fra "Børnekulturpilotene" på Amager, København.

I stedet for å gå på fotball, går du på kultur. Tanken er å skape et alternativ til det etablerte aktivitetstilbudet, skape lokal identitet og engasjement og la barna få oppdage - og ta i bruk alle muligheter og opplevelser som venter i Loddefjord.

Agent-utstyr

Til klubben hører et medlemskap, og hver deltaker får utdelt en Kulturagent-bag som inneholder bydelskart, forstørrelsesglass, notisblokk, penn med mer. For nå skal Kulturagentene ut og oppdage alle tilbud og opplevelser som ligger rett utenfor døren - kanskje de oppdager hemmelige steder og ukjente skatter på veien?

Mulighet til å påvirke

Gjennom prosjektet blir barna også invitert til å være med å påvirke i forhold til en bydelsplanlegging: Hvordan vil du at bydelen din skal være for barn og unge? Hva savner du i Loddefjord? Hvor kan man skape møteplasser for barn og unge i bydelen? Tanken er å lage et Kulturagentkart hvor barna kartlegger og peker ut bydelens opplevelsestilbud. På den måten blir barna kulturambassadører som kan vise andre barn vei til opplevelser i nærmiljøet.

Fast oppmøtested

Kulturagentene har fast oppmøte på Loddefjord bibliotek, og fra der går turen videre ut til hele Loddefjord. Til klubben lages en semesterplan som inneholder både oppdagelsesturer i bydelen, workshops, forfattermøter, verksteder m.m. Det blir også en tur til byen og Den Nationale Scene for å oppleve teater.