Gå tilbake til:
Du er her:

Meld deg på UKM-festivalen

10. mars arrangeres UKM Bergen på Fana kulturhus. Er du mellom 13 og 20 år kan du være med, som deltaker eller arrangør. Meld deg på på ukm.no/bergen innen 18. februar.

Ung Kultur Møtes. En landsomfattende møteplass for ungdom og kultur. Alder 13 - 20 år. Mer info og påmelding på UKMs hjemmeside.

Alle slags uttrykk

UKM står for Ung Kultur Møtes, og er et landsomfattende fenomen - en møteplass for ungdom og kultur der alle kan være med på å skape noe sammen. Alder 13 - 20 år. Du kan delta i alle roller som må dekkes i en festival – bak scenen som arrangør, scenearbeider, lys- og lydteknikker eller mediearbeider. På scenen sammen med bandet ditt, alene bak din egen mikrofon eller instrument, som danser, cosplayer, skuespiller eller oppleser av egne dikt og tekster. Og du kan delta på utstilling med foto, maleri, grafikk, skulptur, eller kanskje som kurator?

Alle nivåer

På UKM vil du få muligheten til å vise frem det du kan, og du får se hva andre kan. Men du trenger ikke å være scenevant eller 100 prosent trygg i det du skal gjøre for å melde deg på UKM. Du kan også lære noe helt nytt gjennom workshops som arrangeres i festivalen. Vi har et proft og trygt opplegg på alle nivåer, og du vil få god oppfølging hele veien.

Fokus på det sosiale

Å møte andre som er opptatt av kultur er inspirerende og motiverende. På UKM spiller alle på samme lag, og mange får nye gode venner. For noen er det skummelt å skulle spille foran et publikum, men her er vi alle i samme båt. Om du synes det er gøy å se på andre, så synes de andre det er akkurat like gøy å se på deg.

Noen går videre

UKM har både lokalmønstringer, fylkesmønstringer og landsfestival hvert år. Fylkes- og landsfestivalen er en gulrot for deg som ønsker å møte enda flere likesinnede utenfor din egen by. Men det det viktigste skjer lokalt, og alt starter i Fana kulturhus 10. mars.

Opp til deg

Hvordan årets UKM-festival i Bergen blir er det fortsatt ingen som vet. Det avhenger av hvem som melder seg på. Du kan bli med på å forme den, og få supre opplevelser og erfaringer med deg videre. Tar du utfordringen?