Gå tilbake til:
Du er her:

Se høstens kurs og klubber for barn og unge

Kommunen driver en rekke kulturtilbud, klubber, kurs og verksteder for deg som er ung. Finn tilbudet som passer deg!

Tilbud til barn

Juniorklubber

Det finnes åpne klubbtilbud for barn 10-12 år i Åsane, på Landås, og i Ytre Arna. I tillegg er det planlagt åpning av juniorklubb på Elvetun i Loddefjord. Her kan du komme og møte venner, spille spill, drive med kreative aktiviteter eller bare henge sammen med andre. Klubbene er gratis eller har en liten medlemsavgift. Les mer om juniorklubbene her.

Kurs og verksteder

Hvert semester kan du velge mellom ulike kurs og verksteder. Disse går over et visst antall uker og har påmelding. De fleste har også en liten deltageravgift. Har du Aktivitetskortet får du delta gratis. Se oversikt under.

For mer info om hvert tilbud og påmelding: gå inn på deltager.no/BK. NB! Ikke alle tilbud er åpne for påmelding ennå. Det kan også komme til flere tilbud senere - listen oppdateres fortløpende utover sensommeren og høsten.

Tilbud til ungdom

Ungdomsklubber

Det finnes ni åpne klubbtilbud for deg i ungdomsskolealder spredt rundt i de ulike bydelene i Bergen. Du finner sikkert et sted som passer for deg! Alle tilbudene er gratis og drop in (uten påmelding). Innhold og aktiviteter blir bestemt med medvirkning fra ungdommene selv. Les mer om ungdomsklubbene i Bergen her.

Dans uten grenser

Dans uten grenser er dansekurs basert på ung-til-ung-formidling. Dette vil si at instruktørene selv er ungdommer som har gjennomgått instruktøropplæring gjennom organisasjon Dans uten grenser (DUG). Les mer om hvilke kurs du kan delta på her. 

Lipstick music

Lipstick music er musikkverksted for jenter 12-18 år. Har du lyst å lære deg å spille et instrument og samtidig bli kjent med masse fine folk? Da er Lipstick Music noe for deg. Les mer om Lipstick music her eller besøk Lipstick music sin Facebook-side.

Parkourkurs for ungdom

Lyst til å teste parkour? På Gnisten (Laksevåg) har du mellom 13 og 15 år sjansen i høst! 12 ganger, start 3. september. Påmelding: deltager.no/BK.

Flere tilbud

Bibliotekene har en rekke tilbud til barn, familier og unge. Les mer på biblioteket sin nettside.

Barnas kulturhus er det hver lørdag både teaterforestillinger og kunstverksteder for barn. En super arena for hele familien! Les mer om Barnas kulturhus her.

Barnelørdag er forestillinger og aktiviteter i bydelene for barn cirka 0-10 år. Første forestilling i høst er 24. august. Les mer om Barnelørdager i bydelene her.

PopLAB er kreative verksteder som skjer på utvalgte lørdager i bydelen Åsane, Fyllingsdalen og Loddefjord. Verkstedene er gratis, drop in (uten påmelding), og åpne for alle uansett alder. Les mer om PopLAB her.

Undervisning i regi av Bergen kulturskole

Drømmer du om å mestre et instrument, eller bli god på sang, dans, teater eller visuell kunst? Kulturskolen er et musikk- og kulturfaglig tilbud for elever i grunnskolen og videregående skole. Vi har undervisning i musikk, dans, teater og visuelle kunstfag. Vi har tilbud i alle bydeler. Sjekk ledige plasser for høsten her.

Tilbud i ikke-kommunal regi

Det finnes mange gode tilbud i regi av frivillige organisasjoner og ulike foretak/bedrifter rundt i bydelene. Under finner du forslag til noen få. Dette er imidlertid ikke en uttømmende oversikt - ta gjerne kontakt med ditt lokale kulturkontor dersom du lurer på hva som finnes i ditt nærmiljø.

 • 2Express dansestudio (Åsane)
 • GG Bergen - Laksevåg (for ungdom). Ungdommens hus, hver lørdag og annenhver fredag klokken 15.00-22.00. Sosial gaming (primært konsoll) og turneringer. Åpent hus.
 • GG Bergen - Loddefjord (for ungdom). Elvetun ungdomshus, tirsdager og torsdager klokken 17.00-21.00. Sosial gaming, primært pc. Ta med maskin selv eller lån av oss.
 • Haukås rockeakademi - en organisasjon som tilbyr bl.a. øvingslokaler og kurs til barn og unge
 • Laksevåg sjakklubb. Damsgård skole, tirsdager. Klokken 17.00-18.10: nybegynnere. Klokken 18.10-19.10: viderekommende. Kl 19.10-19.40: åpen for alle. Mer info: odinthorb@gmail.com
 • Olsvik Ungdomsklubb. Olsvik grendahus, Olsvikåsen 89. Onsdager klokken 17.30-21.00. 13-18 år. Data, biljard, bordtennis, spill og TV spill.. Salg av mat og drikke. E-post: grendahuset@gmail.com Telefon: 905 67 688
 • Rock 'n Rolf danseskole (Åsane)
 • Sildre scenekunst - teatergrupper for barn. Bønes arena.
 • Søreide ungdomshus. Klubb for ungdom fra 6. trinn. Torsdag og fredag. Arr: Moby-stiftelsen. Mer info på Facebook.
 • Vestkant trial (Loddejord). Trialkjøring for barn og unge i området ved Sandgotna skole, Loddefjord. For nybegynnere og viderekomne.
 • Åsane ballettskole