Gå tilbake til:
Du er her:

Musikkglede og rockejungel i Fana kulturhus under Kulturdager

Se bildeserien fra konserten "Welcome to the jungle", som skjedde 23. oktober. Eirik Søfteland stod på scenen sammen med en "jungel" av ulike aktører; ungdom og voksne, profesjonelle og amatører, mennesker med utviklingshemming, gitarhelter, vokalister og dansere.

I tillegg til Eirik Søfteland med band, stod følgende aktører på scenen: bandene Team Boys og Team Musikk, ungdomsbandet Ant Industry, bandet Løse kanoner fra MO-senteret på Wergeland/Nesttun, funkbandet Zap Rue, og danserene Victoria Titt, Liv Holmelid og Christine Breivik.

Konferansier var Fredrik Elholm, som også dro frem kassegitaren og fikk publikum med i allsang.

Alle aktørene høstet stor jubel og applaus. Helt til sist var det fellesnummer og allsang til låten "Hey Jude", til stor begeistring både for de som stod på scenen og de som satt blant publikum.

Ville bryte ned grenser

Konsertens arrangører er bandene Team Boys og Team Musikk, to band som begge er en del av kommunens aktivitetstilbud for mennesker med utviklingshemming. Noe av bakgrunnen for konserten var bandenes ønske om å utvide horisonten sin:

- I stedet for at vi bare spiller på arrangement for utviklingshemmede, så vil vi ha med litt flere personer, få et litt annet publikum og samarbeide med litt andre folk enn vi vanligvis gjør, sa instruktør Tone B.Lonar i forkant av konserten. De to bandene har allered prøvd dette ut litt - i sommer spilte de blant annet på Slåtthaugfestvalen.

Tone forteller også at det ikke var vanskelig å få ulike typer aktører til å være med på konserten. - De fleste "tente" på ideen og var positive, sier hun.

Eyolf Nysæther jobber sammen med Tone som instruktør for arrangør-bandene. De mener begge at det ikke alltid er nødvendig å plassere mennesker i spesialiserte båser. - Musikk er fellesnevneren, og alle mennesker kan bidra. Det er jo en veldig fin tanke, sier Eyolf.

- Min visjon er at selv om alle i utgangspunktet er ulike og har sine ulike ting å stri med, så kan man i alle fall denne ene kvelden nullstille seg, og så kan alle være helt like, sier Tone.

Klikk deg inn på bildeserien for å se bilder fra konserten!