Gå tilbake til:
Du er her:

Lager rockejungel på Fana kulturhus

Konserten "Welcome to the jungle"er et dypdykk i Fana og omegns rockejungel, der en rekke tilsynelatende ulike mennesker møtes på scenen.

Blant aktørene vil du finne ungdom, voksne, profesjonelle og amatører, mennesker med utviklingshemming, rockestjerner og dansere.

- Alle som er med har en ting til felles og det er lidenskapen for musikk, sier initiativtaker Tone B. Lonar.

Eirik Søfteland er headliner

Headliner for konserten er Eirik Søfteland, godt kjent fra opptredener både lokalt og nasjonalt, samt fra tv-programmene Idol og Skal vi danse. På plakaten står også det fremadstormende ungdomsbandet Ant Industry fra Åsane, bandet Løse kanoner fra MO-senteret på Wergeland/Nesttun, funkbandet Zap Rue, samt Team Musikk, Team Boys og danserne Liv Holmelid og Victoria Titt. Konsertens konfransier er Fredrik Elholm.

Vil bryte ned grenser

Konsertens arrangører er bandene Team Boys og Team Musikk, to band som begge er en del av kommunens aktivitetstilbud for mennesker med utviklingshemming. Begge bandene skal spille på konserten. Instruktør Tone B. Lonar forteller at bandene har et ønske om å utvide horisonten sin:

- I stedet for at vi bare spiller på arrangement for utviklingshemmede, så vil vi ha med litt flere personer, få et litt annet publikum og samarbeide med litt andre folk enn vi vanligvis gjør.

Tone forteller at de allerede har prøvd dette ut litt med de to bandene, i sommer spilte de blant annet på Slåtthaugfestvalen. Dette faller sammen med kommunens eget ønske om å samarbeide mer på tvers av avdelinger og målgrupper.

Tone forteller at det ikke var vanskelig å få ulike typer aktører til å være med.
- De fleste "tente" på ideen og var positive, sier hun.

Samles i lidenskapen for musikk

Eyolf Nysæther jobber sammen med Tone som instruktør for arrangør-bandene. De mener begge at det ikke alltid er nødvendig å plassere mennesker i spesialiserte båser.

- Musikk er fellesnevneren, og alle mennesker kan bidra. Det er jo en veldig fin tanke, sier Eyolf.

- Min visjon er at selv om alle i utgangspunktet er ulike og har sine ulike ting å stri med, så kan man i alle fall denne ene kvelden nullstille seg, og så kan alle være helt like, sier Tone.

For alle som liker rock

Konserten har ingen aldersgrense og passer for alle. Tone og Eyolf lover en variert kveld full av skikkelig bra musikk og god stemning.

– Det skal ikke være anledning til å kjede seg!

Vel møtt mandag 23. oktober kl 19.00 på Fana kulturhus.