Gå tilbake til:
Du er her:

Bli med og bidra under Fun Palaces - aktivitetshelg i ditt nærmiljø

5. og 6. oktober arrangeres aktivitetshelgen Fun Palaces for andre gang i Bergen. Kanskje du kan bidra i år? Se bildeserien fra i fjor og bli inspirert!

  • Aktivitetshelg som arrangeres første helgen i oktober
  • Konseptet har sitt utspring i Storbritannia
  • I 2018 ble det på verdensbasis arrangert 433 «palasser».
  • Filosofi: "Vi tror på det geniale i alle - at alle er en kunstner og en vitenskapsmann. Vi tror at kreativitet i et lokalsamfunn kan forme verden til bedre, og vi tror at vi kan gjøre dette sammen, lokalt, med mye moro - og at alle, hvor som helst, kan lage et Fun Palace."
  • Facebook-gruppe Fun Palaces Bergen
  • Instagram Fun Palaces Bergen
  • Nettsiden til Fun Palaces UK

Fun Palaces er et internasjonalt konsept som handler om å komme sammen i ditt nærmiljø for å dele gleden over å lære noe nytt. Første helgen i oktober arrangeres det "palasser" mange ulike steder. Aktivitetshelgene kombinerer for eksempel kunst, håndverk, vitenskap, teknologi, det digitale og idrettsaktiviteter. Det hele er gratis og åpent for folk i alle aldre.

Vellykket i 2018

I oktober i fjor ble det arrangert 10 «palasser» i Bergen, fordelt utover alle de åtte bydelene. To av arrangementene var helt i frivillig regi - de resterende var i regi av biblioteker, kulturkontor og frivilligsentraler. Bidragsyterne var i hovedsak organisasjoner og frivillige privatpersoner. Totalt 74 frivillige lærte fra seg ulike ting i løpet av helgen. Arrangementene var godt besøkt, med nærmere 1000 besøkende personer totalt. Klikk deg gjerne inn i bildeserien fra i fjor.

Vil du bidra?

Aktivitetshelgen styres av personer i lokalsamfunnene og er en feiring av de ferdighetene og lidenskapene som finnes i et nærmiljø. Alle som har et lokale, en kunnskap eller lidenskap de ønsker å dele kan delta.

Ønsker du å arrangere et Fun Palace i ditt nærmiljø? Eller er du interessert i å dele det du kan (være bidragsyter) på et «palass»? Ta kontakt på e-post: fun@funpalaces.no eller på telefon 55 56 96 03.

Hjelp og støtte

Kulturkontorene og bibliotekene i Bergen kommune støtter arbeidet lokalt, bl.a. ved å bygge nettverk og koble sammen personer, grupper og institusjoner i nærmiljøene. Bergen kommune bidrar også med refusjon av utgifter for opptil kr 5000 per palass/arrangement. Eller kanskje er det først og fremst lokaler du trenger? Ta kontakt med Fun Palaces Bergen eller ditt lokale kulturkontor for å høre hvilke muligheter som finnes for sammenkobling, hjelp og økonomisk støtte.

Kontakt

Fun Palaces Bergen: fun@funpalaces.no eller tlf 55 56 96 03.

Vi har også en gruppe på Facebook og en konto på Instagram.