Gå tilbake til:
Du er her:
Det ble tre påskekyllinger

Påskekyllinger

Vi hadde store planer for denne påsken i barnehagen, vi ville klekke ut kyllinger.

Planleggingen begynte tidlig. En av de ivrige pedagogene i Ervik hadde veldig lyst til å prøve å klekke ut kyllinger på avdeling Hans og Grete. Hun skaffet alt hun trengte, rugemaskin og egg, alt var klart. De laget kalender med bilder på avdelingen, alle barna der vet hvordan en kylling uvikler seg inne i egget, alt var klart, det manglet bare  få egg og rugemaskin inn i barnehagen. Så kom koronaviruset, og satt en stopper for alt det spennende som var planlagt sammen med små og store.

Men eggene var jo der, og kyllingene som var inni måtte tas vare på. Pedagogen har vært en flink "hønemamma", for lørdag 4.april hakket den første lille kyllingen seg ut av egget. Kanskje har hun satt der hjemme og sunget sangen "En liten kylling i egget lå" for den? Kanskje ble den til slutt så nysgjerrig at den bare måtte ut å se?

Selv om vi ikke får være sammen med alle barna i barnehagen, og savner hverandre, så blir det påske og vår. Håper alle der hjemme klarer å gjøre morsomme aktiviteter sammen innimellom.

Et av barna som er i omsorgstilbudet ville skrive brev til påskeharen slik at han får vite at det er noen barn som må være i barnehagen. Det var en god ide, og dersom den dukker opp, skal vi legge ut bilde av den her på nettsiden. Følg med, og god påske.