Gå tilbake til:
Du er her:

Ella (4) åpnet nye Skansemyren barnehage

Fire år gamle Ella fikk æren av å klippe den røde snoren da Skansemyren barnehage ble offisielt åpnet 23. august.

Barnehagekamerat Sindre (3) bar høytidelig saksen på en stor gul pute og byråd for barnehage og skole, Pål Hafstad Thorsen, hjalp til under selve snorklippingen.

- Denne barnehagen gir rom for lek og lærling i trygge omgivelser, sa byråd Thorsen i sin tale til barna, ansatte og andre inviterte gjester.

Den 1005 kvadratmeter store barnehagen har plass til 60 barn i alderen 0-6 år. De første barna startet 1. august i år.

- Vi er midt i tilvenningsperioden, men allerede nå merker vi at dette er et godt bygg og det er en god atmosfære her, sier barnehagestyrer Line Texe.

I bygget er det hovedsakelig brukt norsk furu, på ulike måter. Arkitekten har spesielt jobbet for at lydnivået skal være så dempet og behagelig som mulig. En spesiell himling absorberer og hindrer gjenklang. De barnehageansatte har merket seg at lydnivået er mindre enn i andre barnehager.

Arkitektene har også lagt vekt på at bygget skal gli inn i omgivelsene der den ligger like ved Skansemyren idrettsplass.

Skansemyren barnehage er nominert til Norske arkitekters landsforbunds arkitekturpris for 2017, og har nådd finalen sammen med 19 andre finalister.

Etat for bygg og eiendom har nå tatt over driften av eiendommen.