Gå tilbake til:
Du er her:

- En historisk dag for Bergen kommune

Siste dagen i august var det offisiell åpning av Nattland oppveksttun.

- Gratulerer med dagen! Endelig er alle samlet på én adresse og her skal dere skape en ny framtid, sa byrådsleder for skole og barnehage, Pål Hafstad Thorsen, og la til:

- Dette er en historisk dag for Bergen kommune. Barnehage og skole er samlet på et sted, men det er også et tilbud til hørselhemmede barnehagebarn og skoleelever, i et samarbeid mellom staten og Bergen kommune.

På tegnspråk

Nattland oppveksttun har kapasitet til 840 elever og har i dag 695 elever. Barnehagen her plass til 27 barn i alderen 0-6 år.

På åpningsdagen var inviterte gjester samlet sammen med barna, lærere og skoleadministrasjon i den nye gymsalen.

- God dag, Nattland, innledet finansbyråd Dag Inge Ulstein på tegnspråk.

Han påpekte at hedersgjestene på en dag som dette var barna.

- Det har tatt noen år å få denne skolen på plass. Jeg burde kanskje ikke nevnt det. Men nå endelig er vi her og dette skal bli et godt sted å være, sa Ulstein.

Takker lærere og Sædalen

Nattland skole var en av de hardest rammede skolene under skoleforfallet Bergen kommune opplevde rundt 2012.

- Det har vært mye frustrasjon. Jeg må få takke lærere og administrasjon som har klart å ta vare på elevene i denne vanskelige perioden. Vi må også takke Sædalen for raushet og for at de delte av sine goder, sa byråd for skole og barnehage, Pål Hafstad Thorsen.

Barneskolen ved Nattland holdt under byggeperioden til i paviljonger like ved Sædalen skole.

- Ta godt var på herligheten

Den røde snoren ble høytidelig klippet av Hafstad Thorsen og rektor Ole Henry Halleraker fikk overlevert nøkkelen som et symbol på at det 12.000 kvadratmeter store oppveksstunet er åpnet.

- Det vil være rundt 1.000 mennesker i sving her hver eneste dag. Stell fint med bygget, både inne og ute. Ta godt vare på herligheten, så varer den lenge, sa Hafstad Thorsen.