Gå tilbake til:
Du er her:

Omfattende arbeider starter opp på Mathallen

I disse dager flyttes kjøle- og frysevarer fra restaurantenes lager i Mathallen ut i containere som er midlertidig plassert på Strandkaien.

Omfattende arbeider på Mathallens kjøle- og fryseanlegg, samt oppgradering av det elektriske anlegget, starter nå.

- Arbeidet skal utføres i lavsesongen og planen er at vi skal være ferdig til 1. april 2018. Høysesongen starter igjen 1. mai, sier byggforvalter og prosjektleder Roar Carlsen i Etat for bygg og eiendom.

Normal drift

Driften i Mathallen skal gå som normalt i byggeperioden. Ettersom kjøle- og fryserom skal bygges om, er det satt kjøle- og frysecontainere på utsiden av Mathallen. I tillegg vil deler av plassen utenfor Mathallen bli avsperret riggområde.

- Det er likevel mulig å gå utenfor Mathallen, bruke toalettene og vandre langs kaien. Vi har også tatt i bruk lavere byggegjerder enkelte steder, slik at restaurantbesøkende ikke skal miste utsikten mot Vågen, sier Carlsen.

Området på nordsiden av Mathallen er imidlertid sperret av for publikum.

Må oppgraderes

Det har vært krevende å ha det gamle kjøl- og fryseanlegget gående, med stadige avvik og feil. I tillegg er bruken av bygget endret i forhold til opprinnelig plan. Derfor må det elektriske anlegget oppgraderes for å dimensjonere det til dagens bruk.

- Når vi likevel skal koble ut kjøl- og fryseanlegget, tar vi det elektriske samtidig. Når vi også endrer på bygget, forandres brannbelastningen og vi bygger om sprinkleranlegget, sier Carlsen.

Uenigheter knyttet til arbeidet i prosjekteringsfasen endte i 2016 i et forlik mellom Bergen kommune og Sweco Stavanger, som hadde prosjekteringen av anleggene. Arbeidene som nå starter på Mathallen vil koste rundt ti millioner kroner.

- Det er et komplekst arbeid som gjøres nå, men det kommer til å bli bra og vi får et bygg med tekniske anlegg som er dimensjonert for dagens bruk, sier Carlsen.