Gå tilbake til:
Du er her:

Jørn kåret til årets instruktør 2018

Driftskoordinator Jørn R. Fjeldstad i Driftsenhet Syd er i vinter kåret til «årets instruktør» for jobben han gjør som instruktør for lærlinger i Byggdrifterfaget.

Det er Yrkesopplæring i Bergen kommune som står bak kåringen og Jørn er en av tre lærlinginstruktører i kommunen som får utmerkelsen.

- Å være instruktør er som å spille sjakk, man må hele tiden tenke tre trekk fram, sier Jørn og utdyper:

- En arbeidsoppgave hos oss tar kanskje ikke mer enn to timer, så du kan ikke sette lærlingen i gang med en oppgave om morgenen og sjekke med ham om ettermiddagen. Men utover i perioden blir jo lærlingen mer og mer selvstendig.

Første byggdrifterinstruktør

I Byggdrifterfaget skal lærlingene lære å drifte og vedlikeholde bygg, anlegg og installasjoner på best mulig måte. Faget er relativt nytt og da Jørn startet som instruktør, som den første byggdrifterinstruktøren i Bergen kommune, fantes bare en læreplan, men ingen bøker.

- Vi gjorde så godt vi kunne for å dele opplæringsplanen i fire semestre. Vi var usikre på om vi rakk gjennom alt, men det har fungert godt, sier Jørn.

Vet hva som kreves

Jørn vet meget godt hva som trengs av lærlingene for å få fagbrev – han gikk nemlig selv opp til eksamen i Byggdrifterfaget i desember.

- Jeg tenker det er en stor fordel at jeg vet akkurat hva som venter dem, sier han.

Ifølge Yrkesopplæringen framstår den som får prisen som en fremragende ambassadør for fagopplæringen og en god rollemodell for lærlingen. Dette innebærer også å framsnakke lærlingen og faget i bedriften.