Gå tilbake til:
Du er her:

Det nye vigselsrommet offisielt åpnet

Dyktige håndverkere fra Etat for bygg og eiendom har tilbrakt mange timer i Magistrat-bygget det siste året slik at brudepar kan vies i flotte omgivelser.

Torsdag 11. januar ble vigselsrommet i Magistrat-bygget offisielt åpnet. Ordfører Marte Mjøs Persen er stolt av å kunne la de som ønsker få lov å gi hverandre sitt ja i det nyrestaurerte rommet.

Omfattende prosess

Endringer i ekteskapsloven gjorde at ansvaret for gjennomføring av borgerlige vielser fra januar 2018 ble overført fra domstolene til kommunene. I en overgangsfase har vigselsrommet i tinghuset i Bergen blitt brukt, men heretter kan brudepar i Bergen bli viet i Magistrat-bygget.

Det har vært en omfattende prosess å gjøre både rommet og selve bygget egnet til vielser. Deler av bygget er fra 1700-tallet og det har vært utfordrende å kunne tilfredsstille dagens byggtekniske krav, deriblant universell utforming.

Så potensial

- Jeg har alltid likt forhandlingssalen. Det har vært et slitt rom, men det har vært et rom med potensial, sier Mjøs Persen.

Potensialet er tatt ut av blant andre dyktige håndverkere fra Prosjektavdelingen i Etat for bygg og eiendom. Byggforvalter Rune Nilsen har ledet arbeidet, arkitekt Tore Franck-Pettersen har laget arbeidstegninger og håndverkerne har gjort både maler-, murer-, rørlegger- og snekkerarbeid.

- Det er gledelig at Bergen kommune har så mange dyktige fagarbeidere, ikke minst innen vernede og fredede bygg, sier Mjøs Persen og legger til:

- De gjør et så viktig og godt arbeid, og trolig er det til stor inspirasjon for andre. Kanskje får vi flere lærlinger, for dette er arbeid man ikke får mulighet til å utføre så mange andre steder.