Gå tilbake til:
Du er her:

En barnehage å være stolt av

Bare siden april er det i Bergen kommune gjort en kjempedugnad og fremskaffet nesten 200 "midlertidige" barnehageplasser.

Kniksens plass barnehage på Brann Stadion var den siste av fire midlertidige barnehager som er ferdigstilt. Dette var også den barnehagen som ga flest utfordringer i forhold til at en måtte gå veien om reguleringsmessige avklaringer.

SE BILDER AV HVORDAN BARNEHAGEN PÅ BRANN STADION HAR BLITT I BILDESERIEN TIL HØYRE >>>

De andre midlertidige barnehagene som er etablert, er tilrettelagt innenfor samme reguleringsformål og har kun handlet om en utvidelse eller mindre endring. Det gjelder Indre Arna skole, Løvås og Lyshovden oppveksttun.

Midlertidig omregulert
På Brann Stadion har en fått dispensasjon fra reguleringsplanen. Det har i prosessen vært ført dialog og forhandling med velforening, nærmiljø, idrettslag og forbund, samt næringsdrivende i området; og det er gjort en rekke tiltak for å imøtekomme disse.

Godt samarbeid og god innsats
- På Brann Stadion har vi erfart at næringsvirksomhet og offentlige virksomhet gjennom et godt samarbeid kan få til noe bra, sier byråd for næring, eiendomsforvaltning og samferdsel, Øistein Christoffersen.

Christoffersen brukte anledningen til å takke alle bidragsytere for en fantastisk innsats. På grunn av tidspresset har en måttet basert seg på bruk av egne kommunale virksomheter, for å kunne realisere disse prosjektene på rekordtid. Bergen kommunale bygg (BKB) har stått for prosjekteringen, mens Byggvedlikehold i hovedsak har stått for utførelsen.