Gå tilbake til:
Du er her:

Ny direktør i Etat for utbygging

Bli kjent med Willy-André Gjesdal (51) som er ny leder i Etat for utbygging. Og se den ferske filmen om hva en av Bergens største utbyggere holder på med!

I sin gamle jobb sørget Willy-André Gjesdal (51) blant annet for driften av gravplasser. Nå skal han sette spaden i jorden hos Etat for utbygging.

Mandag 15. oktober hadde Willy-André Gjesdal sin første dag på jobb som direktør i Etat for utbygging. Han tar over etter Jarle Kvalvik som har begynt som teknisk sjef i Askøy kommune. Etat for utbygging er en av de største utbyggerne i Bergen. Etaten i Kaigaten har ansvaret for å gjennomføre nybygg og større rehabiliteringsprosjekter for kommunen.

Sivilingeniør

Som de fleste prosjektlederne på etaten han skal lede, har 51-åringen byggteknisk bakgrunn. Han er utdannet ingeniør i konstruksjonsteknikk fra «teknikken» (tidl. Bergen ingeniørhøgskole) og er sivilingeniør fra Norges tekniske høgskole i Trondheim med spesialisering i vannforsyning og avløp.

Etaten han skal lede har en ganske vid portefølje av prosjekter som spenner fra alle kommunale bygg med tak over til våtmarkspark på Seimsmyrane. Han kommer fra stillingen som enhetsleder for samfunnsutvikling i Vaksdal kommune. Der har han jobbet og bodd siden 2013.

Kloakk- og kultursjef

– Det ansvarsområdet var ganske allsidig, så jeg ble kalt for kloakk- og kultursjef. Jeg jobbet med alt fra tekniske tjenester som vei og vann og avløp til å ha ansvaret for kulturskolen. Vi hadde også jobben med å sørge for at folk kom i jorden. Så jeg har et bredt innblikk i ulike tjenester som jeg tror kan hjelpe meg i Bergen kommune, sier Willy-André Gjesdal.

Han har også vært prosjektleder for arbeidet med å bygge en ny ungdomsskole på Dale. Mens Etat for utbygging jobber med ting du kan se over jorden, har spesialisten på vannforsyning og avløp i virket som sivilingeniør mest satt spor etter seg under bakken. Før han begynte i konsulentbransjen, jobbet han etter utdanningen en kort tid i Vann- og avløpsetaten i Bergen kommune.

– Jeg fikk lyst på denne jobben fordi jeg kunne tenke å spesialisere meg litt og få noen nye utfordringer. Og jobben i Etat for utbygging (EFU) var noe jeg kunne tenke meg å gå løs på, sier Gjesdal.

Bygg viktig for bergenserne

Omtrent samtidig som han startet i den nye jobben, ble en film som viser hva Etat for utbygging holder på med premiereklar. Filmen kan du se nedenfor. Den nye etatssjefen synes denne filmen oppsummerer hvordan han ønsker at EFU skal oppleves.

– Bygg er veldig viktig for innbyggerne enten det er barnehage, skole eller sykehjem. Kommunale bygg er også en del av virkeligheten til bergenserne. Vi må ha bygg som gir en god opplevelse å være i, selv om vi skal bygge nøkternt og ikke bare signalbygg, mener Willy-André Gjesdal.

Tankene hans går til åpningstidene til kioskkjeden Seven-11 når det gjelder hvordan byggene skal brukes.

– Etat for utbygging har byggene til låns enten vi bygger nytt eller rehabiliterer. I alt for mange bygg kommer lysene på klokken 07.30 og blir slukket klokken 15. Jeg brenner for mer flerbruk og sambruk. Det er også nødvendig for å klare å vedlikeholde byggene våre. Dette kan gå fint hvis du planlegger på en god måte, sier den nyansatte direktøren i Etat for utbygging.