Gå tilbake til:
Du er her:

Rhythm roots & revolution

20. september kl. 19.00, Fana kulturhus

Som del av BAAF-Festival på Fana kulturhus denne helgen får vi se en hardtslående danseforestilling ved Tabanka Dance Ensemble fra Oslo, med identitet som bakteppe.

I denne forestillingen er det våre indre motivasjoner som får gjennomgå. Det er kampen om selvopprettholdelse, overlevelse, selvdefinisjon og identitet som vil utfolde seg gjennom dans.

Norsk rasisme-debatten, 13-års jubileet på det rasistiske drapet på Benjamin Hermansen, og senere tids drapstrusler mot kompaniet fra nynasistiske miljøer, har inspirert oss til å reise oss som svarte nordmenn. Reise oss og benytte oss av vårt uttryksverktøy. Vi søker å fange våre forfedres ånd, den kampånden som hjalp dem med å overkomme sine utfordringer med undertrykkelse og rasisme. Vi søker å fange denne ånden, essensen av den, fysisk og spirituelt. Vi søker å være lampene som kan gnis for å slippe den løs. Vi vil bringe publikum inn i en spirituell verden. Med denne ånden som vårt blod, og reggae som vår hjertetakt ønsker vi å bevege oss, for å bevege publikum.

Forestillingen er en del av BAAF Festivalen som går av stabelen 19.-22. september på Fana kulturhus, med afro dans, musikk, mat, workshops og marked.

Pris: kr. 150,-/75,-
Arrangør: Simba Arts Bergen