Gå tilbake til:
Du er her:

"Nyami Nyami" av Compassion 2Dance

21. september kl. 19.00, fana kulturhus

Opplev en afrikansk legende gjennom dans - om slangeånden og han kone som ble adskilt av en stor mur som ble bygd tvers over elva. Forestillingen er en del av BAAF-Festival.

Om legenden:
Nyami Nyami og kona hans ble adskilt av en stor mur som ble bygd tvers over elva (Kariba-demningen). Jordskjelvene som ofte herjet etter at muren ble bygd kom av at slangeånden prøvde å nå tilbake til sin kone. Den ene slangen hadde kraft til å beskytte og forsørge, den andre hadde helbredende kraft. Som Yin og Yang brakte de hverandre balanse. Det har vært tørke, sult, sjukdom og konflikt i området helt siden de to slangeåndene forsvant ned i den dype elva. Tongastammen synger fortsatt sanger som hedrer åndene i håp om at de en dag vil holde løftet sitt om å komme tilbake å gi dem frelse.

Om Utøverne:
Compassion2Dance er et produksjonsselskap som skaper nye danseproduksjoner, og forestillinger inspirert av fusjon og møtet mellom ulike dansestiler og kunstnere fra Afrika, Asia og Europa.

Produksjonsselskapet ble etablert og utviklet fra 2013. Selskapet har tidligere gjort produksjoner som «Silent Drum» og «When I see», som begge ble vist ved In2IT International Dance Festival.Selskapet plukker ut dansere gjennom audition, og har jobbet med dansere fra Oslo, Trondheim, Molde, Zimbabwe og Sunndalsøra.

https://www.dancelink.no/compassion2dance

Forestillingen er en del av BAAF Festivalen som går av stabelen 19.-22. september på Fana kulturhus, med afro dans, musikk, mat, workshops og marked.

Bill.: gratis inngang
Arr.: Simba Arts Bergen