Gå tilbake til:
Du er her:

Malekurs

Torsdagene er det malekurs på Fredheim. Det arrangeres to kurs denne dagen med maks 10 deltakere per kurs

Kontakt personalet - Telefon 5303 8355 mandag til fredag kl. 09.00-15.00.

E-post: fredheim@bergen.kommune.no

Malerkursene har oppstart torsdag 30. august. Egenandel per semester er kr 750, -.

Kursleder er Cato Løland. Han er billedkunstner, bosatt i Bergen og jobber innenfor ulike uttrykk som skulptur, maleri og tegning.

Det holdes to kurs:

  • Malekurs 1. fra 9.30 – 12.15
  • Malekurs 2. fra 12.30 – 15.15

Kurset deles i tre tema. Disse temaene skal fungere som utgangspunkt for kurset, men med plass til individuelle ønsker og behov. Hovedfokuset er at alle skal ha det kjekt på kurset og få inspirasjon og glede av å male.

Første tema:

"Det nære" - 30. Aug, 13. Sep, 20. Sep og 4. Okt.

Her skal vi ta utgangspunkt i noe som betyr noe spesielt for deg. Det kan være eit bilde, en gjenstand eller et tema du vil jobbe med. Dette må du i så fall ta med til første kursdag.

Dette kan være med på å gjøre deg litt mer bevisst på hva du ønsker å male og hvorfor. Det kan også være eit godt verktøy for oss å bli kjent med hverandre.

Andre tema:

"Abstraksjon i form og farge" - 18. Okt, 25. Okt, 1. Nov og 8. Nov.

Her skal vi jobbe med form og farge og hvordan jobbe med abstrakt maleri fra et konkret utgangspunkt. F.eks. kan det være å abstrahere et stilleben av ulike gjenstander, zoome inn på et foto for å forstørre detaljer og bytte originale farger med egne. Det kan også være tolkning av musikk gjennom form og farge.

Tredje tema:

"Tekstur og Collage" - 15. Nov, 22. Nov, 30. Nov og 6. Des.

Her skal vi f.eks. jobbe med å kombinere maleri med collage. Altså tilføre utklipp frå magasiner, aviser og tekstiler inn i maleriene. Slik kan en få fram spennende teksturer i maleriet og skape liv i overflaten. Også tråd, sand osv kan blandes inn for ulike teksturer.