Gå tilbake til:
Du er her:

Mestringskurs for ungdom, DU

Et kognitivt kurs for å redusere symptomer på depresjon og angst, forebygge utvikling og hindre tilbakefall.

• Hvordan tanker og følelser oppstår

• Teknikker for å rydde i tankene

• Hvordan du kan styre føleser ved hjelp av handlinger

• Hvordan tanker påvirker kontakt med andre

Hvis du i perioder føler deg trist og sliten, har trukket deg tilbake fra de tingene du vanligvis liker å gjøre og presterer dårligere på skole eller i jobb, da kan dette kurset hjelpe deg!

Målet med kurset er å forstå hva som skjer når en er trist og sliten. Du vil lære metoder for å mestre og å kjenne igjen tanker, tolkninger og følelser slik at du kan bryte negative mønstre.

Kurset er basert på undervisning og refleksjon i små grupper. Du vil få en kursbok som vil bli brukt aktivt gjennom hele kurset. På kurset vil ingen presse deg til å si noe eller "utlevere" noe.

Kurset anbefales av Helsedirektoratet og har vist seg å ha god effekt. Kurset DU er utviklet av psykolog Trygve Arne Børve

Kurset har totalt 10 samlinger på 2 timer.

Kurset er gratis og for ungdom i alderen 17–25 år.

Vi starter nye kurs ved nok påmeldte.

Påmelding:

Før kurset starter blir du innkalt til en samtale der du får mer informasjon om kurset, samtidig som vi får muligheten til å bli bedre kjent med deg. Eventuell deltakelse/påmelding vil bli avklart i etterkant av denne samtalen.

Ønsker du å delta eller trenger mer informasjon, ta gjerne kontakt med oss telefon: 53 03 53 88/87 eller e-post: frisklivogmestring@bergen.kommune.no

Kurset holdes i våre lokaler i Strandgaten 7.

med forbehold om endringer