Gå tilbake til:
Du er her:

Leirskolen i Bergenseren

I årets første nummer av Bergen kommune sitt innbyggermagasin Bergenseren kan du lese en reportasje om leirskolen i Hålandsdalen.

Undervisningsopplegget ved leirskolen tar utgangspunkt i bygdemiljøet i Hålandsdalen i fortid og nåtid.

Vi er overbevist om at elever som har kunnskap om og forståelse for hvordan vi lever i dag, bedre vil være i stand til å ta de riktige avgjørelsene for morgendagen.

Uansett årstid bruker vi derfor bygdemiljøet aktivt og gir elevene en egenopplevelse (bl.a. gjennom rollespill) av hvordan folk levde og livnærte seg ved selvberging på slutten av 1800-tallet, altså før mekaniseringen av landbruket gjorde det mulig å "beherske" naturen.

Skal elevene få lyst til å verne naturen, er vi overbevist om at de må ha bruk for naturen! Undervisningen fokuserer derfor mye på trivsel og opplevelser utendørs som matlaging og friluftslivsteknikker. Friluftsliv er en metode på leirskolen, men også et mål uansett tema:

Leirskole er uteskole!

Historien bør være en skatt for alle som vokser opp i dag sier rektor Anne. Hun blir omtalt som en bauta i Bergensskolen, og tross sine 1,47 meter over bakken er hun engasjert og klar i sine meninger.

Les mer i Bergenseren, god lesning!

Leirskolen i Bergenseren bilde
 
null

 

Vedlegg