Gå tilbake til:
Du er her:
Sommerhilsen fra Hålandsdalen
Sommerhilsen fra Hålandsdalen
Bilde: Terje Ask

En oase av normalitet!

Vi skriver 23.juni, St. hansaften, og sommeren er uomtvistelig her. Leirskoleåret er omme og årets første sommerleir er alt godt i gang. Vi gleder oss stort over liv og røre på tunet. God sommer:-)

Pedagogene ved leirskolen
 
Bilde: Anne Martinsen

Et leirskoleår er omme, og hvem hadde i august 2020 trodd at  alle skoleårets 38 uker kom til å bli gjennomført med et koronaspøkelse konstant hengende over oss! Men, jammen kom vi oss i mål. Endringer har blitt gjort - skoler har byttet uker, og elevene som skulle vært hos oss i uke 6/2021 (da alle Bergens skoler ble satt på rødt) har fått avholdt sine opphold i løpet av våren. 

Kjøkkenpersonalet
 
Bilde: Anne Martinsen

Gjennom  skoleårets uker har vi møtt mer enn 3000 elever og lærere, og leirskolelivet har gått sin vante gang med normale gruppestørrelser og unntak for 1.metersregelen. Og for en glede det har vært! Blide og positive elever har gitt uttrykk for at ukene har vært som livet før koronaen, at det har vært kjekt å få være sammen med andre skoler og på den måten få nye vennskap/bekjentskap på tvers avbyens skoler. Sågar har noen kalt uken for en oase av normalitet!  

Renholderne
 
Bilde: Anne Martinsen

Nytt dette skolåret har vært utarbeidingen av en bygdedagsaktivitet der bruk og produksjon av tønner har vært sentral. Selvberging i vann har vi også utviklet et opplegg på i løpet av våren. 

Tusen takk til alle dedikerte ansatte ved leirskolen. Renhold med høy kvalitet, kokker som lager fantastisk mat og lærere med tolmodighet og faglig kvalitet. Uten dere, ingen leirskole. Vi minnes uke 6 med glede, der vi fikk en gyllen mulighet til personalarbeid og samspill på tvers av arbeidsoppgaver på leirskolen. Uken gav oss læring for livet på var egen arbeidsplass. 

Isfiske
 
Bilde: Anne Martinsen
Elevaktivitet
 
Bilde: Hålandsdalen leirskole

Utover dette skjer det flere spennende ting på leirskolen. I løpet av våren har vi fått bygget om kjøl- og fryserom, noe som gjør at plassen på begge rom har økt betraktelig. Arbeidet er utført samtidig med full drift. Takk til tolmodige ansatte på kjøkkenet som har stått i det og laget verdens beste leirskolemat mens arbeidet har pågått. Det ble noen ekstra skritt hver dag med kjøle- og frysecontainer ute på plassen!

Nytt renseanlegg er også under etablering bak i eplehagen. Gravemaskiner, lastebiler og diverse tanker og containere har gjort leirskolehverdagen ekstra spennede for de elevene som synest slikt er kjekt å se på. En ekstra glede er at det gamle renseanlegget omsider vil bli et lenge etterlengtet verksted for leirskolens vedlikeholdstekniker. 

Også et nytt kontor til avdelingsleder har vi hatt på agendaen i løpet av våren. To små rom er blitt til et stort, og om få dager er det innflytningsklart.  

Kikedalen
 
Bilde: Anne Martinsen

I vår har vi også vært så heldige å få råderett til eget område på Hammersland. Noe som gjør organiseringsjobben til lærerne betraktelig enklere. Tusen takk til alle gode naboer og velvillige grunneiere for samarbeidet med alle oss på leirskolen. Dere er viktige for oss! 

Vi takker alle elever for besøket, alle skoler og klasselærere for samarbeidet og alle foresatte for tilliten med å ta vare på elevene en uke i en meget spesiell tid - det er en fest og en glede å jobbe på leirskolen! I tillegg er vi så heldige å ha Bergen kommune som står ved vår side i last og brast.

Med ønske om en riktig god sommer til alle leirskolevenner.

Rektor Anne og avdelingsleder Anne-Grethe
Rektor Anne og avdelingsleder Anne-Grethe
Bilde: Anne Martinsen

Hilsen Anne og Anne-Grethe