Gå tilbake til:
Du er her:
Foto: Petter Martinsen

Uke 34 - Søreide og Jondal

Som mange mandager før, ankom spente og nysgjerrige elever Hålandsdalen Leirskole den 23 august. Denne uken var vi så heldig å få besøk fra henholdsvis Søreide og Jondal.

Med naturen som det primære klasserom er værforhold en faktor, som vi, som arbeider på leirskolen uunngåelig må forholde oss til. Været har vært helt nydelig i starten på det nye skoleåret, som har lagt et flott grunnlag for lærerike opplevelser ute i det fri. Både skog, vann og fjell har vært læringsarena i mildt og solfylt vær denne uken.

Men la oss skru tiden litt tilbake. Det begynner å bli noen år siden - men ikke fryktelig mange, da undertegnede selv skulle dra på leirskole med medelevene sine. Spørsmålene var mange, spenningen var stor og nervøsiteten var absolutt tilstede. Det er derfor utrolig kjekt hver eneste uke at det nærmest ramler identiske versjoner av seg selv ut fra bussene som ankommer ved ukens start. Energinivået er skyhøyt og inntrykkene er mange. Det er mange ting som skal fordøyes i et nytt miljø, med mange nye fjes og en ny retningslinje eller to.

Som leirskolelærer er kanskje noe av det kjekkeste man opplever hvordan elevene utvikler seg gjennom uken. Fra å være elever fra ulike skoler etterhvert løser utfordringer og oppgaver sammen etterhvert som uken skrider frem. Uke 34 har vært akkurat slik. Turdag og bygdedag har naturligvis vært en del av undervisningsopplegget, hvor elevene sakte men sikkert fant sin rolle under oppholdet. Derifra og ut har den gode samtalen på tur, på klyngetunet eller ved lek og moro vært beskrivende for hvordan elevene har tatt med seg læring for livet etter en uke ved Hålandsdalen Leirskole.

Foto: Petter Martinsen
 
 
Foto: Petter Martinsen
 
 

Tusen takk til alle tilreisende elever og lærere fra Søreide og Jondal.

På gjensyn!