Gå tilbake til:
Du er her:

Oppdatert informasjon om smittekarantene fra 16.08.21

Vel overstått første skoledag 😊Strålende sol, flagget til topp og veldig kjekt å få elevene tilbake på skolen!

Fra og med i dag er det nye retningslinjer for smittekarantene for barn og unge under 18 år. Dette gjelder ikke ved innreisekarantene, der gjelder egne regler og man må holde seg oppdatert på FHI sine nettsider dersom man skal på tur.

Fra mandag 16. august har Helsedirektoratet åpnet for at barn og unge under 18 år kan slippe smittekarantene hvis de tester seg. 
Dette gjelder hvis noen i klassen, fritidsaktiviteten eller omgangskretsen er smittet. Husstandsmedlemmer, kjærester og tilsvarende nære kontakter til den smittede må fortsatt i karantene.

Se Helsedirektoratets veiledning
Se nyhetsartikkel fra Helsedirektoratet.no


Kan testes på teststasjonene
Foreldre må sørge for at barna tester seg dersom de er nærkontakt og vil slippe karantene. Bergen kommune har tilbud om drop-in-testing med PCR-test på Festplassen og Spelhaugen som kan benyttes. 

Vent hjemme
I påvente av svar må barna holde seg hjemme. Systemet er tillitsbasert - det er ikke krav om å forevise bevis på negativ test, men det forventes at alle venter på svar før de kommer tilbake i barnehage og skole. Svar på test tar vanligvis 1-2 dager.

Dersom man velger å ikke teste barnet gjelder vanlige karanteneregler og lengden bestemmes av smittevernskontoret.

Selv om vi er på grønt nivå er det svært viktig at dere melder fra til skolen – helst direkte til meg – dersom barnet eller en i husstanden tester positivt.

Ønsker dere alle sammen en riktig god uke 😊