Gå tilbake til:
Du er her:

Med leken i sentrum

På en vanlig dag i barnehagen vår syder det av liv og barn som trives. Her leker små og store side om side.

Det er tidlig morgen og de første barna er på plass i barnehagen. De blir tatt varmt i mot av kjente voksne. Mamma og pappa kan gå på jobb i trygg forvisning om at barna blir tatt godt vare på. Starten på dagen er rolig, med koselige samtaler, lesning i bøker, eller det å bare sitte på et fang å få lov å våkne.

Etter hvert kommer det flere barn og det er på tide å dekke bord til frokost. Noen vil gjerne være med å dekke. Hvor mange kopper trenger vi? Skal vi telle? Bordet er snart klart, stearinlysene tennes. Noen er sultne andre har spist hjemme. Allerede nå skal valg taes, skal jeg ta en skive med ost eller leverpostei?

Etter frokost er det frilek og nå velger barna om de vil være på lekerommet, tegne, male, pusle. Rollelek er alltid populært.

- Jeg vil være mor.

- Da vil jeg være baby.

- Okei, da vil jeg være hund.

I barnehagen er det barn med mange ulike behov. Noen skal ha hjelp til motorikken, språket, osv. På loftet har vi innredet et eget rom for blant annet sansemotorisk trening.

I god tid før lunsj har alle avdelingene et fruktmåltid og da smaker det godt med en eplebit eller tre.

Snart er det tid for samlingsstund. Da samles de største barna på stolene sine i en ring og de minste på små krakker. Store barneøyne venter spente på hva vi skal gjøre denne dagen. Sang og eventyr er veldig gøy. De største barna har ordensmann og det å få rope opp hvem som skal gå inn til samling er stor stas.

Praten går ivrig blant de største barna rundt lunsjbordet. De mindre synes det er spennende å imitere. Hva skjer hvis jeg banker i bordet? Snart gjør sidemannen det samme og til slutt er det et helt orkester. Latteren sitter løst, og like fort som det hele startet, er det over.Dette er småbarnslek på sitt beste og selv store barn er blitt forundret over de minstes lek og humor.

Etter lunsj er det tid for å sove, noen skal gjerne bare hvile litt. Madrassene ligger side om side på avdelingene for de minste, i små armer ligger kosebamser og smokker. De største barna er ute og godt i gang med å utforske. Kanskje er det en edderkopp som skal sjekkes med forstørrelsesglass i dag, sandslott som skal bygges eller blåbær som skal plukkes. Vi er heldig som har skogen i uteområdet til barnehagen. Ettermiddagen er en tid med yrende liv på uteområdet. Her leker små og store sammen og for seg selv.

Det nærmer seg slutten på dagen. Mamma eller pappa kommer og henter barna som skal hjem etter en innholdsrik, spennende, lærerik og utviklende dag i barnehagen sin.

Vårt hovedmål:

Vi vil bidra til å skape gode holdninger og verdisyn hos barn, noe som er med på å bestemme hvilket samfunn vi får i morgen.

Vi vil bidra til å skape en god barnehage for barn som trenger særskilt hjelp og støtte . Da skaper vi en utmerket barnehage for alle barn.

Vårt læringssyn:

Vi mener barn er kompetente . Alle barn er forskjellig , helt unike og har rett til å bli møtt som den de er. Vi mener at barn utvikler seg i omgivelser av trygge gode rammer der de kan bli kjent med egne behov og ferdigheter.

Innhold og stuktur:

Åpningstider 7.30 til 16.30

Vi følger Bergen kommune sin skolerute

Barnehagen er sommerstengt 3 uker i juli (juli er betalingsfri)

For øvrig se  vår årsplan som ligger som vedlegg til denne artikkelen..

 

Dette er vi stolte av :

Vi er stolt av at vi gjennom flere år har ligget i øverste sjiktet i Bergen på brukerundersøkelsen som foreldrene har svart på .

Vi er stolt av å være en avdelingsbarnehage med aldersinndelte grupper.

Barnehagen ligger i flotte omgivelser med skog både innenfor og utenfor gjerdet .

Vi er stolt av å ha et flott personalet med veldig lang erfaring og som har et godt arbeidmiljø.

Vi er stolt av å ha tradisjoner som har vært med oss i barnehagen over  40 år . Det er b.la Lucia fest, juletrefest, nissefest og sommerfest.

Vi er stolt av å være en barnehage i stadig utvikling.

 

 

 

 

 

 

Med leken i sentrum ! bilde
 
null

 

Vedlegg