Gå tilbake til:
Du er her:

Milla Says fikk Etablererprisen

Bergen kommunes etablererpris 2018 går til Milla Says. Den digitale plattformen hjelper mennesker med begrenset verbal tale til å ha god kommunikasjon med dem rundt seg.

Etablererprisen er på 75.000 kroner og deles ut til kandidater som har etablert ny virksomhet i bergensregionen, og som bidrar til å fornye eller berike lokalsamfunnet og inspirere andre potensielle etablerere til å starte næringsvirksomhet.

I desember 2011 ble Aleksander Helmersberg far til lille Milla. Milla har Downs syndrom og forsinket verbal tale, og familien måtte lære seg å kommunisere ved hjelp av tegn.

- Utfordringene kom på rekke og rad, men den største utfordringen var å sørge for at alle rundt Milla forstod hennes tegn og at alle brukte tegn tilbake i sin kommunikasjon med henne. I tillegg var mesteparten av læringsmaterialet papirbasert og gammeldags, forteller Helmersberg.

Han bestemte seg derfor for å ta saken i egne hender. I 2014 sluttet han i fast jobb, og tømte sparekontoen for selv å lage løsninger familien savnet.

Milla Says er en digital lærings- og kommunikasjonsplattform som fungerer ved at man filmer tegn. Videoene kategoriseres og lagres sammen med en kort forklaring. Dette havner så i en database som alle i vedkommendes omgangskrets kan få tilgang til.

- Gjennom å tenke nytt, forenkle og digitalisere har Milla Says utviklet unike løsninger som løfter barn, unge og voksne med manglende eller begrenset verbal tale til å kunne ha en god kommunikasjon med dem rundt seg. Behovet for slike løsninger er stort og viktig, noe Milla Says viser ved en økende brukermasse, sier næringsbyråd Julie Andersland som delte ut prisen under Innovasjonsuken OPP torsdag.

Milla Says har i dag cirka 1000 aktive brukere i Norge, Sverige og Danmark.