Gå tilbake til:
Du er her:

Internasjonale matbyer til Bergen Matfestival

Bergen er en del av UNESCOs kreative matbynettverk, og i den anledning kommer toppkokker fra Spania og Mexico til helgens matfestival.

Bergen Matfestival finner sted på Koengen fra 30. august-1. september.

Eksotisk mat med lokale råvarer

Gjennom medlemskapet i UNESCOs matbynettverk, samarbeider Bergen med en rekke byer rundt i verden. I nettverket deler byene erfaringer knyttet til mat, kreativitet og gastronomi. Målet er blant annet å jobbe for en aktiv og nyskapende bransje, der kokker og restauranter har god kjennskap til lokale mattradisjoner.

I år kommer stjernekokkene Diego Hernandez fra Ensenada i Mexico og Amanda Fornés fra Dénia i Spania. I kursteltet vil de internasjonale kokkene bli utfordret til å lage retter inspirert av sin lokale matkultur, men basert på lokale råvarer fra Vestlandet. På matfestivalen vil også flere av Bergens beste kokker være representert, og servere retter laget med lokale råvarer.

Les mer om Unesco-medlemskapet

Gratis matkurs for unge

På Ung Matfest kan barn og unge under 16 år utfordre sansene, bli inspirert, pirre smaksløkene og lære mer om bærekraft og sunn mat som er godt for både kroppen og kloden.

Matfestivalen har gratis inngang for barn og ungdom under 18 år.

Om festivalen

Matarena AS er arrangør for Bergen Matfestival, som er en årlig festival med fokus på bærekraftig lokalmat. Matprodusenter og kokker jobber sammen for å gi publikum Vestlandet beste smaksopplevelser.

Les mer og se program