Gå tilbake til:
Du er her:

Internasjonale matbyer til Bergen Matfestival

Bergensregionen er en del av UNESCOs nettverk for kreative byer, og i den anledning kommer flere internasjonale matbyer til Bergen og helgens matfestival.

Bergen Matfestival finner sted på Koengen fra 31. august- 2. september.

Internasjonale toppkokker

Bergen er medlem av UNESCO sitt nettverk for kreative byer, ”City of Gastronomy”, hvor byene skal samarbeide og dele erfaringer knyttet til mat, kreativitet og gastronomi. Målet er blant annet å få en aktiv og nyskapende matbransje, der kokker og restauranter har god kjennskap til lokale mattradisjoner.

Les mer om UNESCO-medlemskapet

I år kommer det internasjonale toppkokker og representanter fra Burgos og Dénia (Spania), Alba (Italia), Florianopolis (Brasil), og det vil bli mulighet for å prøve ut lokale spesialiteter fra alle disse byene. Kokkene vil bli utfordret til å lage retter inspirert av sin lokale matkultur, basert på lokale råvarer fra Vestlandet.

Gjenoppdager matkultur

I kjølvannet av UNESCO-medlemskapet, har en rekke aktører fattet interesse for å gjenoppdage bergensregionens matkultur. På matfestivalen vil flere av byens beste kokker være representert, og servere retter laget med lokale råvarer.

Kick-off til Oste-VM

I november arrangeres det Oste-VM i Bergen. Matfestivalen varmer opp ved å inkludere et stort ostetelt på festivalområdet - og målet er å lage Norges lengste ostebord!

Eget barneprogram

På "Barnas Matfestival", arrangeres det blant annet minikokkekurs og sushikurs for barn og foreldre. Her kan barna møte bonden og gårdsdyrene, kjøre traktor og se på gjeterhundoppvisning. Søndag er den store familiedagen der Matfestivalen inviterer til søndagsmiddag, med blant annet bergensk fiskesuppe på menyen.

Matfestivalen har gratis inngang for barn og unge under 18 år.

Om festivalen

Det er Matarena AS som har ansvaret for Matfestivalen som er en årlig festival der over 100 utstillere fra landbruks- og sjømatnæringen viser seg frem, og bærekraftig lokalmat er i sentrum. I år får festivalen besøk av fire internasjonale kokker fra UNESCO-nettverket, som skal lage mat og smaksprøver sammen med lokale kokker.

Mer informasjon om Matfestivalen