Gå tilbake til:
Du er her:

Opplev oste-VM i helgen

Bergen er vertskap når verdens beste oster skal kåres i Grieghallen 2.-3. november. I løpet av helgen blir det en rekke aktiviteter der byens befolkning inviteres inn.

- Det er fantastisk at det finnes så mange forskjellige oster, sier to matinteresserte besøkende, Julie Sæterstad (21) og Josefine Stensen (22). De har funnet seg noen favoritter, blant annet fra Kaltbach og Gruyère, blant de store mengdene med ost som finnes i Grieghallen i helgen.

- Det er også mange gode norskeproduserte her, sier Stensen.

Verdens beste osteprodusenter

Bergen er medlem i UNESCOs nettverk for kreative byer, i gruppen som kalles Cities of Gastronomy. Her samarbeider vi med 25 andre matbyer om å fremme matkultur og gastronomi, og oste-VM er ett av flere prosjekter som styrker dette arbeidet.

- Når verdens beste osteprodusenter kommer hit, får vi vist frem byen og satt fokus på bergenske mattradisjoner. Jeg er opptatt av å satse på Matbyen Bergen, både for å gjøre bergenserne mer bevisste på all den gode maten som produseres her, og for å gjøre byen vår enda mer attraktiv for besøkende, sier byråd for klima, kultur og næring, Julie Andersland.

Verdens lengste ostebord

Fredag 2. november åpnet byråden oste-VM i Grieghallen hvor 3472 oster skal bedømmes av 235 dommere. I tillegg blir det en rekke aktiviteter der Bergens befolkning inviteres inn. Du kan blant annet melde deg på ostesmaking, oppleve verdens lengste ostebord og bli med på ostesafari med omvisning på VM-området.

Oste-VM holder åpent til klokken 18.00 på fredag og til 17.00 på lørdag. Vinnerne kåres fredag kveld.

Bondens marked og aktiviteter for barn

På Edvard Grieg plass arrangeres Bondens marked fredag og lørdag, med oster og annen lokalmat. Her blir det aktiviteter for store og små, inkludert smaksverksted for barn og fjøstelt med gårdsdyr. Bondens marked er åpent til 18.00 fredag og mellom klokken 10.00 og 16.00 lørdag.

I tillegg til det offisielle programmet, er det en rekke pop-ups på restauranter og spesialbutikker i Bergen i den aktuelle perioden.

Se hele programmet på ostevm.no og Facebook

SE VIDEO: 300 elever holdt ostefestival på Kaland skole