Gå tilbake til:
Du er her:
Brannbil laget i samarbeid med barna

Brannvernuke i barnehagen

Vi har markert brannvernuken i barnehagen

 

Hva skal i gjøre hvis det brenner?

Vi har undret oss sammen med barna rundt dette spørsmålet. Hvor er møteplassene, og hvordan kommer vi oss dit? Vi har gått veien dit og pratet om at vi må gå rolig og sammen med gruppen til møteplassen. Vi fikk også prøve oss på det når alarmen gikk. 

Barna fortalte så at brannvesenet måtte komme og slukke brannen. Men kan vi slukke med noe i barnehagen? Barna mente at bare brannkonstabler har brannslange. Så overraskelsen var stor da de oppdaget symbolet for brannslange i gangen. Vi har en egen brannslange i barnehagen. Men virker den? Det måtte vi teste

Test av brannslange
 
 
Slukking av flamme
 
 

 

 

 

Å bruke en ekte brannslange var spennende. vordan ville det være å slukke en brann? Vi kan ikke tenne på noe, men vi kan lage noe å sikte på. Ved hjelp av godt samarbeid lagde barna en stor flamme som vi kunne spyle på. Det var veldig gøy å spyle på flammen, og vi brukte både slange og spraybokser.  

Vi lager flamme
 
 

Barna har også laget en brannbil i samarbeid med de voksne. Den har blitt brukt mye, og slukket mange branner på løveklippen. Man vet aldri når det kan begynne å brenne når man lager middag på løveklippen. Det har gått mang en alarm, og sirenene har aldri vært langt unna.

Brannbil
 
 

"Hvis det brenner i et hull, ring 110". Det kan barna på løveklippen