Gå tilbake til:
Du er her:

Siste nytt

Ny Kommuneplanens arealdel (KPA) på plass

Bystyret har nå endelig vedtatt Kommuneplanens arealdel 2018-2030. - Tre hovedgrep er å gå fra bilbasert til kompakt by, bestemmelser som sikrer kvalitet, samt å ta vare på blå og grønne arealer, oppsummerte byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti i bystyret.

Derfor ble Bergen kåret til Norges mest attraktive by

- Jeg er sprekkferdig av glede og kan med hånden på hjertet si at Bergen virkelig har fortjent prisen, sa Mæland under overrekkelsen onsdag.

Forslag til kommunens første gåstrategi er levert

Gåstrategi for Bergen 2019-2030 skal bidra til å sikre bedre tilrettelegging for gående, og den peker på flere viktige innsatsområder.

Se film som viser vedtatt bybanetrasé til Åsane

Lurer du på hvor den vedtatte traséen mellom Kaigaten og Vågsbotn går? Her finner du en enkel animasjonsfilm, laget av Plan- og bygningsetaten.

I gang med grunnundersøkelser langs bybanetraséen til Åsane

I forbindelse med reguleringsplanarbeidet for Bybanen til Åsane, er Bergen kommune i gang med første runde av grunnundersøkelser langs strekningen. Disse skal gjennomføres i løpet av sommeren.

Les forslag til Kommuneplanens arealdel 2018

Nå sender byrådet frem forslag til kommuneplanens arealdel (KPA). Dette er en plan for fremtidens bystruktur: den kompakte gåbyen, der innbyggerne kommer nærmere hverandre, og har gangavstand både til kollektivtilbud og daglige gjøremål.

Viser muligheter på Torget – Bryggen

Se de fem forslagene som har blitt levert i plan- og designkonkurransen for området Torget Bryggen.

Bli med når Bergen får Attraktiv by prisen

Alle er velkomne når Bergen får Attraktiv by-prisen onsdag 12.juni klokken 10.00 på Fløttmannsplassen.

Hva kan du bygge uten å søke?

Planlegger du ny sykkelbod, levegg, et drivhus eller andre småprosjekter. Her er tips til hvor du finner svar på om du trenger byggetillatelse.

Stiller ut forslag til plan- og designkonkurransen for Torget–Bryggen

Fredag 24. mai åpner utstillingen i Sentralbadet som viser de fem forslagene som har blitt levert i plan- og designkonkurransen for området Torget – Bryggen.

Inviterte til innspillsmøter om byutviklingsstrategier

25. og 26. april gjennomførte byutviklingsbyråden innspillsmøter om Bergen kommunes Arkitekturstrategi, Kulturminnestrategi og Strategi for sjøfronten.

Offisiell åpning av Autogården

Plan- og bygningsetaten og Bymiljøetaten er flyttet sammen til Autogården, og mandag 8. april åpnet byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti offisielt det nye bygget.

Ønsker drahjelp fra bergenserne i arbeidet med gå- og sykkelstrategi

Bergen kommune får snart sin første gåstrategi. Samtidig skal kommunens sykkelstrategi revideres. Begge strategiforslagene skal leveres til politisk behandling før sommeren.

Stadig flere bergensere velger bort bilen

Andelen reiser med bil i Bergen fortsetter å gå ned. Samtidig velger stadig flere bergensere å reise miljøvennlig.

Rustar opp Olav Kyrres gate - stengt frå 23. april

Frå 23. april blir det store endringar for dei mange som dagleg reiser til eller frå Olav Kyrres gate. I mai 2020 opnar ei ny og betre gate for alle som ferdast her.