Gå tilbake til:
Du er her:

Hva skal broen hete?

Hva synes du den knallrøde broen mellom AdO Arena og Bergen hovedbrannstasjon skal hete? Miljøløftet inviterer til navnekonkurranse, og det er allerede kommet inn over 450 forslag.

  • 72 meter lang og seks meter bred
  • Veier cirka 155 tonn
  • Bygget i Polen og fraktet med båt til Bergen, deretter slept fra Dokken og inn i Store Lungegårdsvann og endelig heist på plass med kraner
  • Prislapp: Selve broen har kostet om lag ti millioner kroner. Hele prosjektet, inkludert gang- og sykkelbro, gangvei, terrengtilpasninger, masseutfylling og asfaltering har en totalkostnad på omkring 60 millioner kroner
  • Det er det islandske ingeniør- og konsulentselskapet EFLA som har prosjektert broen
  • Skal stå ferdig i løpet av august
  • Finansiert av Miljøløftet

Med sin karakteristiske rødfarge blir den nye gang- og sykkelbroen et landemerke langs Store Lungegårdsvann når den står ferdig i slutten av august. Nå trenger vi bergensernes hjelp til å finne et passende navn.

– Den nye broen gjør det lett for gående og syklende å komme seg rundt Store Lungegårdsvann. Broen blir et løft i et område i rivende utvikling fremover, med bybane, park og bystrand. Bergensere – legg hodene sammen og send inn mange gode navneforslag, oppfordrer byråd for byutvikling, Anna Elisa Tryti.

Bruk fantasien og send ditt forslag

Så langt er det kommet inn 456 forslag fra engasjerte bergensere, og alle bidragene vil bli vurdert av en egen jury. Fristen for navnekonkurransen er mandag 20. august, så det er fremdeles mulighet til å hive seg på.

Dette er kriteriene:

Navnet bør passe på stedet, ikke være støtende eller komisk, og det bør være lett å skrive, lese og uttale. Nytt navn blir offentliggjort under åpningsmarkeringen som er planlagt under mobilitetsuken 16.-22. september.

Send inn ditt forslag innen 20. august via epost til adresse@bergen.kommune.no, eller med post til Plan- og bygningsetaten v/Kari Stue, Postboks 7700, 5020 Bergen.