Gå tilbake til:
Du er her:

Heier på alle som går

Gange er en av de viktigste transportformene vi har. Denne uken har vi vært ute og sprayet heiarop på fortauene sentrum - nettopp for å løfte frem de gående.

- Etter bilen er gange det mest brukte transportmiddelet. Bergen er jo gåbyen, og målet er å få enda flere til å gå. Det er bra for byen og miljøet, det er sosialt og det enkleste folkehelsetiltaket vi har, sier prosjektleder Ida Hermansen i Plan- og bygningsetaten.

Sammen med kolleger i kommunen og Statens vegvesen var hun tirsdag ute med sprayboks og sjablonger for å gi oppmuntrende slagord på fortauene i sentrum.

Drivstoff til gående

Årets Mobilitetsuke 16.-22. september har tema "Velg rett reisemiks", og torsdag fikk gående ekstra oppmerksomhet. Da ble det blant annet delt ut drivstoff i form av boller på morgenkvisten i sentrum. Slagordene på fortauene vil dukke opp fremover også når Mobilitetsuken er ferdig.

Mobilitetsuken i Bergen gjennomføres i regi av Miljøløftet, som er et samarbeid mellom Statens vegvesen, Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune, Jernbanedirektoratet og Fylkesmannen i Hordaland.

Ekstra oppmuntring

- Det er kjekt å kunne gi en ekstra oppmuntring til de som går. Vi håper at dette kan bidra til at enda flere tar bena fatt, sier kommunikasjonsrådgiver i Miljøløftet, Kristoffer Sandvik Monsen.

Se film fra tirsdagens spraystunt på kommunens facebookside

Mer informasjon om Mobilitetsuken finner du på miljøløftet.no