Gå tilbake til:
Du er her:

Offisiell åpning av Autogården

Plan- og bygningsetaten og Bymiljøetaten er flyttet sammen til Autogården, og mandag 8. april åpnet byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti offisielt det nye bygget.

- Lokalene her i Autogården innbyr til samhandling. Jeg tenker også på bygget som demokratiets hus, sa byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti før hun klippet snoren ved hjelp av etatsdirektørene Lise Reinertsen og Mette Svanes.

For en uke siden flyttet 380 ansatte i de to etatene inn i de nyoppussede lokalene i Johannes Bruns gate 12, som ligger i nærheten av Nygård bybanestopp.

Kompetansehus for byutvikling

– Vi har lenge sett frem til å samlokalisere Bymiljøetaten og Plan- og bygningsetaten. Vi tror dette vil ha en positiv effekt på byutvikling i Bergen, ved at ulike fagmiljøer får jobbe tettere sammen med smart bruk av teknologi, sier etatsdirektør i Bymiljøetaten, Lise Reinertsen.

Også Mette Svanes, direktør i Plan- og bygningsetaten, er glad for å være på plass i Autogården, og til å få samlet etaten under ett tak. Etaten har frem til nå vært fordelt på tre ulike bygg i sentrum.

– Det er godt å være samlet i ett bygg. Sammen med Bymiljøetaten skal vi virkelig utvikle et kompetansehus for byutvikling i Autogården, sier Mette Svanes.

SE VIDEO OM DET NYE KUNDESENTERET:

Felles kundesenter

I Autogården kan innbyggerne besøke et nytt og moderne kundesenter sentralt i Bergen sentrum, og få veiledning om alt fra boligsoneparkering til byggesaksspørsmål. Kundesenteret har inngang fra Johannes Bruns gate 12 på oppsiden av bygget. Fra Nygårdsgaten på nedsiden av bygget er det inngang for ansatte og besøkende som har behov for heis.

- Det er flott at vi nå kan veilede innbyggerne i et nytt, moderne kundesenter i godt samarbeid mellom etatene, sier lederne for de to kundesentrene, Hanne Raknes og Hannah Lassen.

Gratis frokostpakke til syklister og gående

På den offisielle åpningsdagen ble det også gjort ekstra stas på dem som syklet, gikk og reiste kollektivt til jobb eller skole. De fikk utdelt gratis frokostpakker på morgenkvisten.

Åpningstider

Åpningstidene i kundesenteret er mandag til fredag klokken 08.00-15.00. Kommer du innom kundesenteret vårt i løpet av denne uken, kan du også være med i trekningen av et årsabonnement på bysykler.

Velkommen til oss i Autogården!

Se også Bymiljøetatens hjemmeside