Gå tilbake til:
Du er her:

Presentasjonene fra Byutviklingskonferansen 2019

Gjennomføring i byutviklingen var tema for byutviklingskonferansen i Grieghallen fredag 29. november. Her finner du presentasjonene.

Hvordan får vi i fellesskap realisert og gjennomført de gode planene i byutviklingen? Dette var utgangspunkt for byutviklingskonferansen i Grieghallen 29. november, i regi av Bergen kommune.

Kommunaldirektør Anne Iren Fagerbakke ønsket velkommen, og byråd for klima, miljø og byutvikling, Thor Haakon Bakke, viste visjoner for gjennomføring i byutviklingen.

Erfaringer fra planleggere, innbyggere og utbyggere

Under konferansen ble ulike perspektiver på byutviklingen presentert. Tidligere direktør i Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune, Ellen de Vibe, delte erfaringer fra hvordan Ensjø, Bjørvika og Tjuvholmen ble bygget ut.

Vi så også nærmere på hvordan Mindemyren formes til et nytt område. Her fikk vi nabolagets perspektiv, i tillegg til at Bergen kommunes gjennomføringsavdeling ga et innblikk i fellesskapets byromsproduksjon. Fylkesdirektør for samferdsel, Håkon Rasmussen, tok for seg Bybanens rolle i områdeutviklingen.

I tillegg til erfaringer og blikk fremover, fikk vi et historisk tilbakeblikk på gjennomføringstiltak i byutviklingen.

Utdeling av to priser

Tradisjonen tro ble årets Arkitektur- og byformingspris delt ut. I år ble det også delt ut en ny pris, Bylivsprisen. Gjennom denne prisen ønsker Bergen kommune å løfte frem aktører som bidrar til å gjøre Bergen til et bedre sted å være. Les mer om vinneren av Bylivsprisen her.