Gå tilbake til:
Du er her:
Aktører fra Holen og Sandgotna i musikalen Fyrsten
Flotte ungdommer badet i farger, sang og dans.

Musikalen Fyrsten - en fantastisk forestilling

For en fest av en forestilling! At Loddefjord skal være et selvstendig fyrstedømme, løsrevet fra Norge, kan da ikke være sant? Og hvem er da fyrsten av Loddefjord?

Hva kom først? Ekornet eller Egget? 

Når musikalen; Fyrsten  blir fremført for andre gang, er dette et av spørsmålene de har med i denne humoristiske skolemusikalen. For her er språk, eller mangelen på språk, skygger eller skyggelegging tema de har spunnet historien sin rundt. 

I 1814 avgjør Europas stormakter at Norge skal være i union med Sverige. Et lite stykke Norge, selveste Loddefjord, skal ifølge avtalen mellom Sverige og Danmark imidlertid fortsatt være selvstendig. Norges utsending Jonas Collett blir bedt om å være fyrste av Loddefjord, men denne delen av historien blir dessverre glemt i mer enn 200år. 

I 2020 finner en gruppe unge mennesker et dokument som beviser løsrivelsen fra Norge, og jakten på den rettmessige arvingen til Loddefjords trone, fyrsten av Loddefjord, starter. Klarer de å finne fyrstens etterkommer?

Innimellom møter vi Ane Bjarne Collett, også kalt Abbaen. Han opplever en stadig økende følelse av at noen leter etter ham. Kan noe stort være på gang?

Her ligger det mange timers trening, tårer og svette! Fantastiske koreografier og musikk på et høyt plan. Bandet sto på i halvannentime for å lime sammen historien, og vokalistene sang praktfullt. Skuespillere og dansere som leverte et forrykende show i halvannen time.

Fantastisk!! Håper alle foreldre og medelever får med seg dette stykket. Takk til skolene og deres ildsjeler samt Laksevåg kulturkontor som bidrar med utstyr, lån av sal samt økonomisk støtte. Håper dette samarbeidet vil vare i mange år fremover!