Gå tilbake til:
Du er her:

Skolecupen i fotball

I dag har både jentene og guttene spilt finaler i skolecupen.

Så vidt vi har klart å finne ut, er det første gang vi har hatt både jentelag og guttelag i finalen samme år. En fantastisk prestasjon! 

Det var en flott ramme rundt kampene, med speakertjeneste og aktivt publikum som heiet på sine respektive lag.

Jentene var først ute med sin finale, og de kom raskt ut av startblokken og ledet på et tidspunkt hele 4-1 over motstanderne fra Apeltun skole. Etter hvert som kampen skred frem, ble jentene litt sliten og slapp Apeltun mer inn i kampen. Når dommeren blåste av for full tid, sto det 4-4 på resultattavlen. Dermed måtte det ekstraomganger til, og der ble til slutt Apeltun for sterk og vant finalen med 6-4. Sølvpokalen er fullt fortjent!

Uansett en formidabel innsats av jentene, og det er også viktig å få med seg at det er første gang på 12 år vi har jentelag med i en finale i skolecupen. 

Når jentene var ferdig med sin kamp, var det klart for finale i gutteklassen. Der var motstander Smørås skole, og før kampen var det fokus på å stå på og jobbe gjennom hele kampen. Dette ble også en målrik affære, der Alvøen tok en tidlig ledelse. Deretter fulgte lagene hverandre relativt tett, selv om Alvøen ledet hele kampen gjennom. Når dommeren blåste av for full tid, hadde Alvøen sikret seg en solid 9-5 seier. Dermed brøt jubelen løs, og vi fikk med oss et synlig bevis på seieren i form av en pokal.

En spennende dag på Nymark endte altså med to pokaler med hjem til skolen, og det er ikke hverdagskost for noen av skolene i Bergen!

Vel blåst av både spillere, medelever som heiet og foreldre som hadde tatt turen for å se god fotball!