Gå tilbake til:
Du er her:

Skolebibliotek kontra bibliotek på skolen

Alle skoler har et bibliotek. Hva som finnes av bøker på biblioteket varierer nok en del. Skjønnlitterære bøker står nok ikke høyest på prioriteringslisten når rektorer med stramt budsjett skal forvalte tildelte midler.

Skolebibliotekansvarlige lærere som har ansvar for biblioteket en del timer i uken ved siden av undervisningen (som i de fleste tilfellene inkluderer norsk og kanskje engelsk), har nok sjelden kapasitet til å følge med på alt som foregår i litteraturens verden. Det er mye som taler imot gode skolebibliotek, og det er noe som bør forandres om vi vil ha en enda bedre skole, som er enda mer effektiv.

På Hop skole har vi ikke skolebibliotek. Vi har bibliotek. Brukerne er skolens elever - og lærere. Bibliotekaren vår er ikke en lærer med en del av stillingen omdirigert fra undervisning til skolebibliotekar, men en helt ordentlig, ekte bibliotekar med bibliotekarutdanning og mange års erfaring fra "vanlig" bibliotek.

Neida, vi har ikke fått ekstra midler til bibliotekar. Det handler om hvordan midlene disponeres, nemlig. Det er utrolig flott også for oss lærere å ha et bibliotek, og en bibliotekar som har full kontroll på alt som finnes av bøker på skolen.

Ved behov sørger hun for at vi får inn flere eksemplarer av aktuelle titler, som for eksempel når vi har et leseprosjekt på et av trinnene. Da er det mange som leser samme bok, nemlig. Hvordan hun får tak i ekstraeksemplar? Låner dem hos Bergen offentlige bibliotek, selvsagt.

Biblioteket byr på sjakk og ludo i stor størrelse også. Populær storefriaktivitet.

Dagens aviser og en rekke blader kan leses i biblioteket. Tegneserier også. Denne sorte stolen er en del av flere sittegrupper på biblioteket.

Her er pc-er også, men ikke flere enn tre..

Biblioteket er åpent fra 8.30 til 16.00 hver dag. Det er altså fullt mulig å sitte her og jobbe etter skoletid.

Biblioteket vårt er et kult sted. Det er for alle elevene, og alle bruker det - om ikke til akkurat det samme. Lesing er en positiv aktivitet ved skolen vår, selv om ikke alle leser romaner med samme iver.

Ja til bibliotek!

Les mer om biblioteket under menyen Skolebibliotek i menyen til venstre.