Gå tilbake til:
Du er her:

Besøk fra Nyenga

26. februar hadde vi besøk fra Nyenga! En spennende og lærerik opplevelse for alle elevene våre.

Rolland skole er en av støtteskolene til Stiftelsen Nyenga som arbeider på landsbygden i Uganda. De har som mål å bidra til positiv utvikling ved å styrke enkeltindivid, familier og lokalsamfunn. Siden 2009 har de etablert et barnehjem, en helsestasjon og en grunnskole. Dette er omsluttet av eget jordbruk og fiskeoppdrett. Samtlige 33 ansatte er Ugandere. Stiftelsen tenker at tilgang til kunnskap og praktisk opplæring er nøkkelen til utvikling. De arbeider for at senteret skal bli et kompetansesenter, et sted for utveksling av kompetanse.

I uke 3 og 4 var en lærer fra skolen på Nyenga og en av bøndene som har danseundervisning for barna der, på Norgesbesøk. I løpet av uken de var i Bergen, samlet de elever fra alle de fem støtteskolene i Bergen til danse- og trommekurs. Vi hadde 8 elever fra sjette trinn med på dette - og de ble virkelig utfordret med spennende rytmer og bevegelser.

Fredag 26. februar kom de på besøk til Rolland skole. Alle elevene hadde i forkant oppfrisket kunnskap om Nyenga og hvordan vi bidrar til arbeidet der - og det var en spent gjeng som samlet seg i gymsalen for å være sammen med gjestene fra Uganda.

Elevene imponerte med flott trommespill og fengende afrikansk dans sammen med Moses og Patrick. Gjestene ga oss også en oppvisning på hvordan det virkelig skal gjøres og fikk med seg hele salen i dans til fengende rytmer. Anne Mette som arbeider for stiftelsen har vært på besøk hos oss mange ganger tidligere, og denne gangen fortalte hun oss om de siste utviklingene stiftelsen har fått til på Nyenga og om de spennende planene de har framover. Dette motiverer oss til å fortsette arbeidet som støtteskole for Nyenga.

Etter samlingen i gymsalen var Moses med i engelskundervisning med elevene våre, mens Patrick var med en klasse i musikkundervisningen deres. Det er nyttig å utveksle erfaringer og lære av hverandre på tvers av landegrenser - og ikke minst viktig for lærerne ved Nyengaskolen å ta med seg inspirasjon tilbake til sitt daglige arbeid.

Tusen takk for et flott besøk - vi gleder oss til å fortsette arbeidet som støtteskole.