Gå tilbake til:
Du er her:

Se Rothaugen-elevenes poetiske scenedebut

Spenning og nervøsitet var stikkord da elevene fra Rothaugen skulle avslutte en intens prosjektuke innen lyrikk med en forestilling for foreldre og venner.

- Om 10 minutter skal vi møte opp for å ha generalprøve. Vi må prøve å memorere så mye vi klarer. Det er ganske stressende, forteller Pernille Bertelsen Fosse.

Rundt henne sitter medelever som alle skal opp på scenen for å fremføre lyrikken de har laget.

Spennende å flytte ut av skolen

I fem dager har elevene deltatt på skriveverksted innen lyrikk, rap og slam-poesi. Sammen med profesjonelle instruktører og dramastudenter fra Høgskolen på Vestlandet, har 9. klassingene lært om tekst, rytme og fremføring.

- Det er spennende å jobbe sånn som dette, forteller lærer Linn-Merethe Kibsgård Godfrey.

- Jeg elsker å kunne få med meg elevene ut og at de får oppleve andre inntrykk og andre personer som er eksperter i sitt fagfelt, fortsetter hun.

Babak Ziai fra rap-gruppen "Forza", Simon Dancaster fra bandet "Bastard Son of Buddha" og poeten og forfatter Fredrik Hagen var de som ledet skriveverkstedene tidlig i uken. Elevene ble da presentert for Poetry slam, Story slam, dikt og rap før de selv måtte velge en sjanger for fredagens fremføringen.

En bra uke

Mange valgte vennskap, mobbing eller miljø som tema for sin fremføring. Håvard Ytredal Krohnhaug bestemte seg for å lage en rap.

- Jeg skal rappe om havet og plast i havet og hvordan vi kan få plast vekk fra havet.

Håvard forteller at han har hatt en bra uke på Litteraturhuset.

- Det er utfordrende og en får brukt hverandre veldig mye. Det kan også være litt skummelt for noen, sier han før han gjør seg klar til å prøve scenen.

Viktig med samarbeid utenfor skolen

Mens elevene gjør sine aller siste forberedelser forteller lærer Linn-Merethe Kibsgård Godfrey at hun synes det er viktig for elevene å jobbe med eksterne aktører.

- Vi utvikler morgensdagens helter og da må vi være med i tiden. Det er masse spennende som skjer i Bergen. Det å få annen kompetanse inn i skolehverdagen og at elevene får møte yrkeslivet gir inspirasjon og motivasjon. Drømmen min er at de nå skal skrive litt hjemme og kose seg med skrivingen. Jeg håper at de har blitt inspirert i løpet av uken, avslutter hun.

SE VIDEO FRA LITTERATURUKEN:

Se video fra litteraturuken